«Ρασπούτιν», δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, «νόμος και τάξη» και από δίπλα ένα καζάνι που βράζει

raspoutin

Ώστε από όλο το σκάνδαλο της Novartis και τη σάπια πολιτική καμαρίλα έμεινε ένας Ρασπούτιν, ο σατανικός, διεφθαρμένος παπάς των ανακτόρων του τελευταίου τσάρου των Ρομανόφ στη Ρωσία, πριν έλθουν οι μπολσεβίκοι και δεν αφήσουν λίθο επί λίθου. Ξέρουμε καλά ότι ο Β.Ι.Λένιν στους 54 τόμους του δεν έγραψε ούτε μία φορά για τον Ρασπούτιν, γιατί τον ενδιέφερε ο τσαρισμός, ο Κερένσκι, το σύστημα και η ανατροπή του και όχι ένα «διαβολικό» ράσο. Τώρα, η Novartis, οι μίζες και οι φορολογικοί παράδεισοι πάνε να κρυφτούν πίσω από τον αρχι-ΚΥΠατζή Παπαγγελόπουλο. Όσο και αν τους βαστάει με μυστικά των μυστικών (υπηρεσιών) πρέπει να βλέπουμε όλο το κάδρο και όχι τα καρφιά του. Ακριβώς όπως και οι μπολσεβίκοι που προσπέρασαν τον Ρασπούτιν για να ανατρέψουν τον τσαρισμό. 

▲▼▲

Δεξιά όλο το τιμόνι! Αυτό φαίνεται σκέφτεται ο Τσίπρας τώρα που θέλει να ανασυγκροτήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να περιμένει τον Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές, που δε θα ’χει το πρώτο κόμμα το έπαθλο των 50 εδρών στη βουλή. Έτσι, λοιπόν, ετοιμάζεται η παραπέρα πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και η αλίευση ψήφων στο λεγόμενο κέντρο, πράγμα που κάνει και ο Μητσοτάκης. Άλλωστε η κριτική από τ’ αριστερά του αστορεφορμισμού χωνεύεται εύκολα και γρήγορα. Οι φωνές των ΣΥΡΙΖΑίων που κουνάνε τα παράσημα της αριστεροφροσύνης τους είν' λιγοστές και αδύναμες. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει σοσιαλδημοκρατία με ανοιχτά πανιά και φουλ τα γκάζια. Τα υπόλοιπα φληναφήματα και οι ρεβεράντζες είναι για να αποκοιμίζονται οι μάζες και να νομίζουν οι αριστεροί ότι είναι ισχυρή αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση στον αστικό δικομματισμό χτίζεται στα μαρμαρένια αλώνια, δηλαδή στην ταξική πάλη.

▲▼▲

Βράζει πολύ το καζάνι στη Μ. Ανατολή. Οι πετρελαιοπηγές του διεφθαρμένου φιλοαμερικάνικου και σάπιου μέχρι το μεδούλι καθεστώτος της Σ. Αραβίας πήραν φωτιά από επιθέσεις. Άλλοι λένε ποιος τό 'κάνε, εμείς αναρωτιόμαστε «ποιος ωφελείται». Διότι οι Αμερικάνοι τροχίζουν τα αντιιρανικά μαχαίρια τους, οι πετρελαιάδες αυξάνουν την καταστολή, η Κίνα ζορίζεται από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και το τρίγωνο Ερντογάν-Πούτιν-Ροχανί συσκέπτεται μεν,  είναι αδύναμο δε. Σε όλες τις περιπτώσεις, έρχεται στην επιφάνεια η απουσία μίας λαϊκής, μαζικής, ταξικής, αντιιμπεριαλιστικής απάντησης, που όσο δεν υπάρχει, θα μαλώνουνε οι γάιδαροι σε ξένον αχυρώνα και οι αντιθέσεις θα λύνονται με αντιλαϊκό και τελικά αδιέξοδο τρόπο.

▲▼▲

Σε κάθε γωνία, υπάρχει αστυνομία! Αυτό φαίνεται είναι το νέο δόγμα του «σοκ και δέος» του Κ.Μητσοτάκη και της ακροδεξιάς αυλής του. Εκατοντάδες αστυνομικοί προστατεύουν τα «υψηλά πρόσωπα», τα ΑΕΙ και τα Εξάρχεια,  με περιπολίες στα πάρκα και τις παιδικές χαρές, ώστε να συνηθίζουν τα παιδιά την παρουσία των μπάτσων. Μαζί με τους «επενδυτές» προέκυψε και η γενικευμένη καταστολή, ώστε να δικαιώνεται ο ποιητής (ο Ελύτης) που έγραψε πως «όπου ακούς τάξη, ανθρώπινο κρέας μυρίζει». Ένα ισχυρό βήμα θα ήταν τα θέματα στα ΑΕΙ/ΤΕΙ να τα δίνουν οι «χωροφύλακες» και τα μεταπτυχιακά τα ΜΑΤ. Λέτε να δίνουμε ιδέες;

Διαβάστε επίσης