«Το κερασάκι με μέγεθος πεπονιού» ή πώς το ΠΑΜΕ σπάει τις λεγκαλιστικές αυταπάτες (μαζί με τα Συνέδρια)

παμε ροδος

Το ΚΚΕ πέτυχε να βάλει την καταλυτική του σφραγίδα στο 38ο Συνέδριο της ΟΙΥΕ (Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας), η οποία, μέχρι χτες, ήταν επισήμως η μεγαλύτερη ομοσπονδία της ΓΣΕΕ. Βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα του (πολυπαραγοντικού) εκφυλισμού και συνάμα μαρασμού των συνδικαλιστικών διαδικασιών, το ΚΚΕ, το  ΠΑΜΕ, και η ΔΑΣ συνέβαλαν τα μέγιστα στη διάλυση του Συνεδρίου, θεωρώντας μάλιστα ότι έκαναν και κατόρθωμα.

Αυτό το κατόρθωμα ετοιμάζονται να το επαναλάβουν στο ανώτατο επίπεδο, δρομολογώντας την οριστική διάλυση του συνεδρίου της ΓΣΕΕ. «Ούτε βήμα πίσω! Συνέδριο εργατών, όχι νόθων και εργοδοτών» διαβάζαμε στο πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη της 3ης Απριλίου, της προηγουμένης, δηλαδή, του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Την 4η Απριλίου έκαναν πράξη τις υποσχέσεις τους, και εμπόδισαν τους «νόθους» και τους «εργοδότες» να κάνουν εργατικό συνέδριο. Περιττό να σημειωθεί ότι ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και σία επιχείρησαν διεξαγωγή Συνεδρίου αρχικώς στην Καλαμάτα, αλλά τους βρήκαν οι ΠΑΜΕίτες, και έτσι οι πρώτοι, σκέφτηκαν να μεταφέρουν τις διαδικασίες πιο μακριά (στη Ρόδο), περιορίζοντάς τες χρονικά (σε μία ημέρα), με την ελπίδα ότι θα βρεθούν μακριά από ντράβαλα. Πλανήθηκαν πλάνην οικτρά. Τώρα, το ερώτημα για την καθεστηκυία πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι αν θα μπορέσει να βρει τόπο πιο απομακρυσμένο και χρονικό πλαίσιο πιο περιορισμένο, ώστε να μη μπορέσουν οι ΠΑΜΕίτες να διαλύσουν την τρίτη, τελευταία και φαρμακερή απόπειρα διεξαγωγής συνεδρίου, ή αν θα παραδώσει από τώρα τα όπλα και θα ζητήσει, για πρώτη φορά στην 100χρονη ιστορία της, με τέτοιον μάλιστα τρόπο, διορισμό διοίκησης στο ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο της χώρας!

Ωστόσο τα μαύρα μαντάτα για το εργατικό κίνημα της χώρας, όσο και το μαύρο πολιτικό χιούμορ της «συνδικαλιστικής μαφίας» (έτσι ονομάζει το ΠΑΜΕ την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ) και της «κομματικής μαφίας» (έτσι ονομάζει ην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ το ΠΑΜΕ), δεν σταματούν εδώ.

Η Πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και οι Αρχές

Φυσικά από τον Παναγόπουλο και τους συν αυτώ, δεν περιμέναμε και τίποτα λιγότερο από την πρόσκληση (δηλαδή, την νομιμοποίηση) σε αστυνομικές δυνάμεις και εισαγγελείς, αρχικά να προστατέψουν τη διεξαγωγή του συνεδρίου, και, μετά τη διάλυσή του, να εντοπίσουν και να αποδώσουν ευθύνες. 

Μετά τη διάλυση του Συνεδρίου στη Ρόδο, η ΓΣΕΕ εξέδωσε Δελτίο Τύπου, το οποίο, μεταξύ άλλων, συμπυκνωμένα αναφέρει: «Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, που για ακόμη μια φορά δεν προστάτεψαν τη δημοκρατική μας διαδικασία και επέτρεψαν μια νέα εισβολή τραμπούκων, γνωστών και αγνώστων, οι οποίοι διέπραξαν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας σωρεία ποινικών αδικημάτων κατά περιουσίας και ζωής.

Η ΓΣΕΕ εγκαίρως είχε προειδοποιήσει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και τις Αρχές και δηλώνει ότι θα αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου». Η αλήθεια είναι ότι, εργατικό συνέδριο με τόσες ευθείες προσκλήσεις στην αστυνομία, δύσκολα συναντάει κανείς.

Το ΠΑΜΕ και οι Αρχές

Όλες τις ημέρες στις οποίες επιχειρήθηκε να διεξαχθεί τόσο το κυριολεκτικώς «προπαρασκευαστικό» Συνέδριο της ΟΙΥΕ, όσο και τις ημέρες που επιχειρήθηκε να σερβιριστεί το «κυρίως πιάτο» του Συνέδριο της ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ βομβάρδιζε ανελέητα τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις πρωτοβάθμιων σωματείων και άλλων συνδικαλιστικών οργάνων, προετοιμάζοντας το έδαφος για όσα δρομολογούσε, με συνεχείς ανταποκρίσεις τόσο από την ταξική του πάλη, όσο και από τη δυσωδία της συνδικαλιστικής μαφίας.

Το αθεόφοβο ΠΑΜΕ έχει το θράσος (ή το υψηλό χιούμορ) να κάνει και μαθήματα θεωρίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, ενάντια στις λεγκαλιστικές αυταπάτες, ενάντια δηλαδή στη αστική νομιμοφροσύνη και στον συμβιβασμό με μια υποκριτική, ψευδεπίγραφη νομιμότητα:

«...Τελικά το ζήτημα είναι πώς αντιλαμβανόμαστε το εργατικό κίνημα και τα σωματεία. Ως “θεσμικό” όργανο, μέρος των αστικών θεσμών και της κοινωνικής εταιρικότητας ή ως όργανο της ταξικής πάλης, όπλο στα χέρια των εργαζομένων χωρίς «αλλά» και γαρνιτούρες. Σπάζοντας κάθε λεγκαλιστική αυταπάτη και αποθέωση της αστικής νομιμοφροσύνης, που σημαίνει υποδούλωση των εργαζομένων στα νόμιμα θέλω των εργοδοτών...».

Δίπλα σε αυτό το μήνυμά του, έχει ενδιαφέρον (πλάκα) να ιδεί κανείς, στις τελευταίες αυτές ημέρες των Συνεδρίων, τους τίτλους και μόνο σε κάποια από τα δεκάδες προωθημένα βομβαρδιστικά mail του ΚΚΕ - ΠΑΜΕ - ΔΑΣ. Να τι διαβάζει κανείς από το σύγχρονο αντι-λεγκαλιστικό ταξικό κίνημα (η έντονη γραφή, δική μας):

- ΠΑΜΕ: ΕΚΤΑΚΤΟ: Επιστολή ΔΑΣ ΟΙΥΕ προς Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας 12-13 Μάρτη στο Caravel  (12 Μαρτίου)
- ΠΑΜΕ: Εξώδικο της ΔΑΣ προς την πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ (14 Μαρτίου)
- ΠΑΜΕ: Καταγγελία της ΔΑΣ στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας για τις σοβαρές παρατυπίες ενόψει του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ  (14 Μαρτίου)
- ΠΑΜΕ: Παρέμβαση της ΔΑΣ στην Εισαγγελία Καλαμάτας ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία (16 Μαρτίου)
- ΠΑΜΕ: Εξώδικη Διαμαρτυρία-Πρόσκληση των αντιπροσώπων της ΔΑΣ στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ (16 Μαρτίου)
- ΠΑΜΕ: Σχετικά με τον διορισμό δικηγόρων που θα έχουν το ρόλο των δικαστικών αντιπροσώπων (21 Μαρτίου)
- ΠΑΜΕ: Επιστολή της ΔΑΣ προς τον Δήμαρχο Ρόδου  (01 Απριλίου)
- ΠΑΜΕ: Υπόμνημα ΔΑΣ προς το Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου (01 Απριλίου)
- ΠΑΜΕ: Υπόμνημα ΔΑΣ προς την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (01 Απριλίου)
- ΠΑΜΕ: Παρέμβαση των μελών της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και στελεχών του ΠΑΜΕ στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρόδου (03 Απριλίου)
- ΠΑΜΕ: Δελτίο τύπου για την παρέμβαση της ΔΑΣ στον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου της Ρόδου (05 Απριλίου)
- ΠΑΜΕ: Δελτίο τύπου για την παράσταση στον εισαγγελέα Ρόδου (05 Απριλίου)

Συμπερασματικά

α) Είναι προφανές ότι το ΚΚΕ έχει δώσει από τις 12 Μαρτίου, κυριολεκτική γροθιά στην αστική νομιμοφροσύνη. Μόνο την πυροσβεστική δεν ειδοποίησε!

β) Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το κρεσέντο αντι-λεγκαλισμού του ΚΚΕ. Ορισμένοι λένε ότι όσο περνάει ο καιρός επιδεινώνεται, ενώ κάποιοι εστιάζουν στην 13η Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης