Έξω οι φασίστες από τα σχολεία μας!

Κατηγορία: 

Συνεχείς είναι τις τελευταίες μέρες οι φασιστικές δράσεις στα σχολεία των Ιωαννίνων με μαθητές να φωνάζουν ρατσιστικά και εθνικιστικά συνθήματα την ώρα των δοκιμών για την παρέλαση, βανδαλισμούς σε σχολεία και ναζιστικά σύμβολα να εμφανίζονται σε διάφορα σχολεία της πόλης. Ιδιαίτερη ανησυχία, όπως τονίζει η Ένωση Γονέων, προκαλεί το γεγονός ότι σε κάποια από αυτά τα σχολεία οι δράστες αποκαλύπτονται γράφοντας φασιστικά συνθήματα γνωστής ναζιστικής οργάνωσης και τα αρχικά του ονόματος στελέχους της.
Ένα νέο αυγό του φιδιού επωάζεται δύο χρόνια μετά την καταδίκη των νεοναζί εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Ένα αυγό που επωάζει ουσιαστικά η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ με την αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, των αντεργατικών μέτρων, του αυταρχισμού, της καταστολής και του εκφοβισμού.
Δύο χρόνια λοιπόν μετά την καταδίκη των νεοναζί εγκληματιών ο αγώνας απέναντι στο φασισμό παραμένει πάντα επίκαιρος. Ένας αγώνας που θα πρέπει να συνδυαστεί με την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.
Απέναντι στις επιθέσεις των φασιστών το νεολαιίστικο, εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα, ο ίδιος ο λαός, θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, απαντώντας ξανά μαζικά και οργανωμένα σε κάθε είδους φασιστικές προκλήσεις, απειλές και επιθέσεις.
Έξω οι φασίστες από σχολεία και σχολές!
Κάτω η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης, του αυταρχισμού και της καταστολής!
Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!

Διαβάστε επίσης