Έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος Γρηγόρης Κωνσταντόπουλος

Κατηγορία: 

Ανακοίνωση της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ

Έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος Γρηγόρης Κωνσταντόπουλος, τη Δευτέρα 23 Γενάρη, ένας ακατάβλητος προλετάριος κομμουνιστής, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ).

Με το σ. Γρηγόρη συμπορευτήκαμε για πολλές δεκαετίες στους μεγάλους αγώνες του λαού μας ενάντια στους ξένους και ντόπιους δυνάστες για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία, το Σοσιαλισμό. Στην ανειρήνευτη πάλη για τη μεγάλη υπόθεση της εργατικής τάξης και τα ιδανικά του κομμουνιστικού κινήματος. Στην αδιάκοπη πάλη για την υπεράσπιση και την αναγέννηση των επαναστατικών ιδεών του κομμουνιστικού κινήματος σε αντιπαράθεση με τον αντεπαναστατικό ρεβιζιονισμό που οδήγησε στην παλινόρθωση του καπιταλισμού στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και στον εκφυλισμό το παγκόσμιο κομμουνισιτκό κίνημα.

Ο σ. Γρηγόρης Κωνσταντόπουλος σαν ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε δραστήρια στην πολιτική πάλη του μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος μέχρι την τελευταία του πνοή παρά τα μεγάλα προβλήματα υγείας που τον βασάνιζαν για χρόνια. Η τελευταία δημόσια συνάντησή μας μαζί του ήταν στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την έκδοση της «Αναγέννησης» που συνδιοργάνωσαν οι εφημερίδες του Μ-Λ ΚΚΕ και του ΚΚΕ(μ-λ), ο «Λαϊκός Δρόμος» και η «Προλεταριακή Σημαία» και στην οποία εκφώνησε μια σημαντική ομιλία εκ μέρους της οργάνωσής του.

Η ευγενική προλεταριακή μορφή του σ. Γρηγόρη «φεύγει» αλλά αφήνει πίσω της μια πλούσια επαναστατική παρακαταθήκη. Σίγουρα ο σ. Γρηγόρης Κωνσταντόπουλος είναι ένα κομμάτι της ιστορίας του ΚΚΕ(μ-λ) και του επαναστατικού κινήματος της χώρας μας, τις τελευταίες δεκαετίες. Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα τον τιμούμε.

Η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει, για την οδυνηρή απώλεια του σ. Γρηγόρη, θερμά συλληπητήρια στον αδερφό του σ. Στάθη, στην οργάνωσή του, το ΚΚΕ(μ-λ) και σ’ όλους τους δικούς του.

Ο αγώνας στον οποίο ο Γρηγόρης αφιέρωσε τη ζωή του και οι μεγάλοι σκοποί τους οποίους υπηρέτησε ως το τέλος του με επαναστατική προσήλωση και ανιδιοτέλεια, είμαστε βέβαιοι πως θα προχωρήσουν και θα δικαιωθούν.

Η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ

23 Γενάρη 2017

Διαβάστε επίσης