ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

Κατηγορία: 

Η Πορεία καταγγέλλει τις διώξεις αγωνιστών από το καθεστώς Ερντογάν και εκφράζει την αλληλεγγύη της στους GRUP YURUM, και ιδιαίτερα στα φυλακισμένα μέλη του συγκροτήματος.

Tο τουρκικό καθεστώς, ύστερα από τα γεγονότα των τελευταίων τριών ετών και ιδιαίτερα μετά την περσινή αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, εντείνει τα μέτρα τρομοκρατίας και καταστολής προς κάθε φωνή που διαφωνεί με την πολιτική της, εφαρμόζοντας μέτρα φασιστικής κοπής, ιδιαίτερα απέναντι στους Κούρδους. Ταυτόχρονα, επεμβαίνει στρατιωτικά στο Αφρίν στη βόρεια Συρία, εγείρει επιθετικές επεκτατικές διεκδικήσεις και βλέψεις απέναντι στην Ελλάδα, αμφισβητώντας τα ελληνοτουρκικά σύνορα και τη συνθήκη της Λωζάνης.

Αυτά συμβαίνουν εν μέσω της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών, εν μέσω ενός πολεμικού πυρετού και μιας νέας έντασης της ιμπεριαλιστικής εφόρμησης (ιδιαίτερα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού) απέναντι στους λαούς. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις πάνε χέρι χέρι με την πολιτική της τρομοκρατίας και της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Με τον οξυμένο αντικομμουνισμό, που δεν έχει αφήσει αλώβητες την Ελλάδα και την Τουρκία, στις οποίες οι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ, οι ντόπιες άρχουσες τάξεις και οι λακέδες τους στοχεύουν να αφαιρέσουν ακόμη περισσότερα όπλα από την φαρέτρα των δύο λαών ώστε να μην μπορούν να αντισταθούν στην λαίλαπα αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζονται σε καθημερινή βάση και στις δύο χώρες.  Όπως επίσης και να σπιλώσουν τις ιδέες και τις πράξεις όσων ανθρώπων θέλησαν να φέρουν έναν καλύτερο κόσμο για τους εργαζόμενους και όλη την ανθρωπότητα. Αυτούς που αγωνίζονται για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία και τον Σοσιαλισμό

Στην Ελλάδα, η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκδίδει στην Τουρκία αγωνιστές που αιτήθηκαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, όπως συνέβη πρόσφατα με την απόφαση για την έκδοση στην Τουρκία του Τούρκου δημοσιογράφου ιστορικού και αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά, δημοκράτη αριστερού αγωνιστή. Την ίδια στιγμή κρατά στη φυλακή την Ηριάννα και τον Περικλή με ανυπόστατες και σαθρές κατηγορίες, την ίδια στιγμή που οι φασίστες-δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής είναι ελεύθεροι και χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο από τα βουλευτικά τους έδρανα.

Παράλληλα, στην κατ’ επίφαση «δημοκρατική» Δύση και στην ΕΕ που δήθεν κόπτεται για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» δικάζονται κομμουνιστές και αγωνιστές για τις ιδέες τους. Ειδικότερα, στη Γερμανία διεξάγεται στις μέρες μας δίκη που έχει κρατήσει πάνω από τρία χρόνια: Αυτή των αγωνιστών της ΑTIK, της Συνομοσπονδίας των Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη, οι οποίοι παρά την έλλειψη αποδείξεων κυνηγούνται ως «τρομοκράτες». Στην καρδιά της «δημοκρατικής» Ευρώπης, λοιπόν, δικάζονται άνθρωποι λόγω των αριστερών πολιτικών τους πεποιθήσεων. Στην ίδια δίκη εκδικάστηκαν 5 αγωνιστές που αθωώθηκαν. Παρόλα αυτά,  βάσει των ίδιων κατηγορητηρίων, εκκρεμεί η δίκη άλλων 10 ατόμων, η οποία θα γίνει το 2019, καταδικάζοντας τους σε έναν ακόμη χρόνο κράτησης σε συνέχεια των άλλων τριών που έχουν ήδη κρατηθεί. Υπενθυμίζουμε ότι συνολικά τουλάχιστον 9 αριστερά και κομμουνιστικά πολιτικά κόμματα στην Τουρκία είναι σήμερα παράνομα.

  • Ο Ελληνικός και Τούρκικος λαός δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και δεν πρέπει να ξεχνούν τις αρχές της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ των λαών κόντρα στο ρεύμα των αμφίπλευρων εθνικιστικών υστεριών που αναπτύσσονται.
  • Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και χαιρετίζουμε  όλους τους δημοκράτες αριστερούς και κομμουνιστές της Τουρκίας, όσους παλεύουν για τη δίκαιη επίλυση του κουρδικού ζητήματος, συμπεριλαμβανομένου φυσικά του κυνηγημένου συγκροτήματος GRUP YURUM, το οποίο δίνει το αγωνιστικό και μουσικό του παρόν τα τελευταία 33 χρόνια, το οποίο παρά το καθεστώς καταστολής έχει αγκαλιαστεί από τουρκικά λαϊκά στρώματα.
  • Στο ίδιο πνεύμα καταγγέλλουμε την σύλληψη 11 μελών του GRUP YURUM και το ένταλμα σύλληψης 6 άλλων μελών.
  • Θεωρούμε ότι η αντίσταση στα αντιδημοκρατικά μέτρα, ο αγώνας ενάντια στις διώξεις και φυλακίσεις αγωνιστών είναι πρώτα απ’ όλα υπόθεση του λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Αυτό είναι το μόνο κίνημα που μπορεί να βάλει φραγμό στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και τον φασισμό. Σ’ αυτό το κίνημα καλείται σήμερα να πάρει τη θέση της η νεολαία, για να πραγματωθούν οι στόχοι και τα όνειρά της.

01/6/2018

Διαβάστε επίσης