Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών

Κατηγορία: 

Η «Πορεία» χαιρετίζει τις δίκαιες κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού, οι οποίες, κατά το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου, γνώρισαν πρωτοφανή για τις τελευταίες δεκαετίες μαζικότητα και αγωνιστική κορύφωση.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, σε όλες τις πόλεις της χώρας, και αποδοκίμασαν το αντιδραστικό εργασιακό πολυνομοσχέδιο, το οποίο, την ίδια ώρα, κέρδιζε ψήφο εμπιστοσύνης από την υποτακτική στην τρόικα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ο νόμος-τερατούργημα, ο οποίος στρώνει το έδαφος στην εργασιακή εφεδρεία, σε απολύσεις, στο ενιαίο μισθολόγιο, στη διάλυση των κλαδικών συμβάσεων, και σε μια σειρά ακόμη σκληρών χτυπημάτων σε εργασιακά και ευρύτερα κοινωνικά δικαιώματα δεκαετιών, είναι πλέον από-νομιμοποιημένος στη συνείδηση του ελληνικού λαού, και μόνο όνειδος αποτελεί, αλλά και αδιάψευστο μάρτυρα της δουλοπρέπειας και του πολιτικού ήθους, για τους βουλευτές που τον υπερψήφισαν.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, οι κρατικές δυνάμεις καταστολής, οι κουκουλοφόροι και οι λοιποί προβοκατόρικοι μηχανισμοί, και μεγάλο κομμάτι των ΜΜΕ, συνεργάστηκαν άψογα σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν, να αμαυρώσουν και να διαλύσουν τις μαζικότατες κινητοποιήσεις.

Την Πέμπτη, 20/10, κατά τη διάρκεια εκτεταμένης-εγκληματικής ρίψης χημικών από τα ΜΑΤ, έχασε τη ζωή του συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, λίγα μάλιστα μέτρα μακριά από τη Βουλή των Ελλήνων, τον «οίκο της Δημοκρατίας». Στο όργιο κρατικής βίας και καταστολής προσμετρώνται και οι περίπου 70 τραυματίες από τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους.

Η «Πορεία» καταγγέλλει απερίφραστα την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, τους μοναδικούς υπαίτιους και για τον θάνατο του αγωνιστή συνδικαλιστή. Η κυβέρνηση, στα μάτια του ελληνικού λαού, είναι πλέον υπόλογη όχι μόνο για τα νομοθετικά της εκτρώματα, αλλά και για τα εγκλήματά της, με κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

Στις επιθέσεις βίας, τρομοκρατίας και κατασυκοφάντησης του δίκαιου αγώνα του ελληνικού λαού, η απάντηση μας θα είναι ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα, ακόμα μεγαλύτερη ενότητα, ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στις κινητοποιήσεις μας.

  • Κάτω η κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική
  • Κάτω τα μνημόνια της φτώχειας και της εξαθλίωσης, της εθνικής υποτέλειας και της ξενοδουλείας
  • Όχι στο ξεπούλημα της χώρας στους ευρωπαίους και υπερατλαντικούς «εταίρους» μας
  • Φοιτητικό κίνημα αφυπνισμένο, οργανωμένο, μαζικό, δημοκρατικό, αντιιμπεριαλιστικό, στο πλευρό του λαϊκού κινήματος, στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τα κοινωνικά δικαιώματα

Διαβάστε επίσης