Ανακοίνωση για τους δύο νεκρούς σπουδαστές: Και φόρο αίματος επιβάλλουν στον ελληνικό λαό συγκυβέρνηση-τρόικα

Κατηγορία: 

Πανελλήνια συγκίνηση και ταυτόχρονα οργή έχει προκαλέσει το πρόσφατο τραγικό περιστατικό της Λάρισας: δύο συμφοιτητές μας έχασαν τη ζωή τους και τρεις ακόμη οδηγήθηκαν στην εντατική, μετά από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα, δηλαδή δηλητηρίαση, η οποία προκλήθηκε κατά την προσπάθειά τους να θερμάνουν τον χώρο στον οποίο βρίσκονταν.

Η συζήτηση για τα βαθύτερα αίτια του περιστατικού οδηγεί στο μελανό τοπίο της διαρκώς επιδεινούμενης κοινωνικής κατάστασης, υπό το βάρος της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής και των επάλληλων δυσβάσταχτων μέτρων. Η υποτελής συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κάτω από τις οδηγίες των ξένων αφεντικών της (ΕΕ-ΔΝΤ), έχει βυθίσει μεγάλα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας σε απόγνωση, αφόρητη οικονομική πίεση έως δυσπραγία, φτώχεια έως εξαθλίωση.

Από τις περικοπές μισθών και συντάξεων μέχρι τη φοροεπέλαση στο πετρέλαιο θέρμανσης, από τα εκτοξευμένα ποσοστά ανεργίας μέχρι το δρομολογούμενο πακέτο χιλιάδων απολύσεων, από την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων μέχρι τη συντονισμένη επίθεση σε εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα δεκαετιών, από την «Αθηνά» και τα νέα χτυπήματα σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης μέχρι την εξώθηση μεγάλων κομματιών (και της νεολαίας) στη μετανάστευση, κοινός παρανομαστής παραμένει η αντιλαϊκή πολιτική.

Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες

Να καταδικάσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βάρβαρη πολιτική που εξαθλιώνει και εξοντώνει τον λαό και τη νεολαία.

Να αποδοκιμάσουν την ψευδεπίγραφη συμπόνια της κυρίαρχης προπαγάνδας: μολονότι «λυπάται» για ό,τι συνέβη, υπερασπίζεται ωστόσο την πολιτική που διαλύει την κοινωνία.

Να αναλογιστούν την πραγματική αιτία αυτών των τραγικών γεγονότων και να αντιπαρατεθούν συνολικά με την πολιτική που αναπαράγει διαρκώς την ανεργία, τη φτώχεια, την πείνα και την εξαθλίωση.

 

Κάτω η βάρβαρη-αντιλαϊκή πολιτική!

Διαβάστε επίσης