Ανακοίνωση της Πορείας για τη ρατσιστική επίθεση στην πλατεία Αριστοτέλους

Κατηγορία: 

Η Πορεία καταγγέλλει την ρατσιστική – ομοφοβική επίθεση δεκάδων νεολαίων σε βάρος δύο τρανς (διεμφυλικών) ατόμων στην πλατεία Αριστοτέλους. Ένας κανονικός όχλος έβρισε, έφτυσε, χτύπησε τους δύο τρανς ανθρώπους, ενώ απείλησε και όσους προσπάθησαν να παρέμβουν για να τους σταματήσουν.

Οι ρατσιστικές επιθέσεις, είτε πραγματοποιούνται απέναντι σε τρανς άτομα, είτε απέναντι σε πρόσφυγες, είτε απέναντι στον οποιονδήποτε, γεννιούνται από την κυβερνητική πολιτική του εκφασισμού. Η κυβέρνηση και το αστικό σύστημα είναι που πνίγουν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο, που μια χαρά αποδέχονται την εξουσία της Εκκλησίας με τις συντηρητικές και ρατσιστικές απόψεις της, που χαϊδεύουν τις φασιστικές ομάδες. Η κυβέρνηση και το αστικό σύστημα είναι που χύνουν το ρατσιστικό δηλητήριο στο λαό, ώστε αυτός να στρέφεται απέναντι στο διπλανό του και όχι απέναντι σε αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή. Αυτή η πολιτική γεννάει και συντηρεί τέτοιες επιθέσεις - πογκρόμ σαν αυτή που πραγματοποιήθηκε χθες στην πλατεία Αριστοτέλους.

Είναι η ίδια πολιτική που τρομοκρατεί και καταστέλλει το λαό. Που χτυπάει όποιον αγωνίζεται και διαδηλώνει. 

Ενδεικτική, για ακόμα μια φορά, η κατόπιν εορτής έλευση της αστυνομίας. Η αστυνομία είναι απόλυτα προετοιμασμένη όταν αφορά κάποια κινητοποίηση. Κλούβες, μέλη της Ασφάλειας, ΜΑΤ γυροφέρνουν όλη μέρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ωστόσο, χθες, η αστυνομία ήταν...απούσα, κατά τη διάρκεια του πογκρόμ. Ενώ στην πλατεία Αριστοτέλους υπάρχει...αστυνομικό τμήμα!

Ο λαός και η νεολαία θα πρέπει να οργανωθούν στα σωματεία τους, να βαδίσουν στο δρόμο του αγώνα και να απορρίψουν το ρατσιστικό δηλητήριο. Δεν είναι ούτε οι τρανς, ούτε οι πρόσφυγες που μας μαυρίζουν τη ζωή. Είναι η ολιγαρχία και ο ιμπεριαλισμός. Οι εργαζόμενοι, οι δημοκράτες, κάθε λαϊκός άνθρωπος πρέπει να καταγγείλει αυτές τις επιθέσεις, να οργανωθεί και να παλέψει απέναντι στους πραγματικούς εχθρούς μας.

Διαβάστε επίσης