Ανακοίνωση της Φοιτητικής Πορείας για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών

Κατηγορία: 

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απρίλη οι εκλογές στους Συλλόγους Φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Χαρακτηριστικό είναι μια αύξηση της συμμετοχής σε αυτές, η οποία όμως προέκυψε όχι γιατί φέτος οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ξαναζωντάνεψαν, κάθε άλλο, αλλά γιατί οι δυνάμεις που διαθέτουν μηχανισμούς κινητοποίησαν κόσμο για ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα , εν όψει μάλιστα των κεντρικών εκλογικών πολιτικών μαχών που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα. 
Χαρακτηριστικά του εκφυλισμού των εκλογικών διαδικασιών, ως συνέπεια της γενικότερης υποχώρησης του φοιτητικού κινήματος αποτελούν τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ και στο Πάντειο. Στη μεν ΑΣΟΕΕ με ευθύνη όλων δεν έγιναν εκλογές, ενώ η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ έκανε μόνη της εκλογές στο όνομα του Συλλόγου στο...Σπόρτινγκ! Από την άλλη στο Πάντειο οι δυνάμεις του α/α χώρου επέλεξαν να κάνουν "αντιεκλογική παρέμβαση" την ημέρα των εκλογών, μιλώντας και αυτοί ενάντια στους Συλλόγους και τις διαδικασίες τους ,όπως άλλωστε σύσσωμη η κυρίαρχη προπαγάνδα. Η ΔΑΠ εκμεταλλεύτηκε αυτή την κατάσταση και μαζί με την ΠΑΣΠ και την ΠΚΣ αποχώρησαν από τον χώρο των εκλογών αρνούμενες να περιφρουρήσουν τη διαδικασία ώστε να συνεχιστεί ομαλά. Τελικά, οι εκλογές αναβλήθηκαν και ορίστηκαν πάλι για την Τρίτη 16 Απρίλη. Σε αυτή την κατεύθυνση του εκφυλισμού κινούνται και γεγονότα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων. Όσον μας αφορά σε αυτό το ζήτημα δεν αναγνωρίζουμε το αποτέλεσμα των 3 ψήφων στη Φοιτητική Πορεία στο ΠΑΔΑ , αλλά των 4 ψήφων. Ψήφος μας ακυρώθηκε διότι δεν είχε σφραγιστεί ο φάκελος με ευθύνη της εφορευτικής επιτροπής. Στο Εμπορικό Ναυτικό, οι δυνάμεις της ΚΝΕ(ΑΓΕΝ) έδωσαν μαθήματα "δημοκρατίας". Ενώ -σωστά- ακυρώθηκαν 2 ψήφοι υπέρ της Φοιτητικής Πορείας ,καθώς στο φάκελο είχαν βρεθεί μαζί με λευκό ψηφοδέλτιο, στη συνέχεια όταν βρέθηκαν άλλοι δύο φάκελοι με ψηφοδέλτια και της ΑΓΕΝ και της Φοιτητικής Πορείας , η ΑΓΕΝ τα προσμέτρησε στον εαυτό της, καθώς "πάνε στην μεγαλύτερη δύναμη" όπως ισχυρίστηκε! Ακόμα, ενώ ακυρώθηκε έγκυρο ψηφοδέλτιο της Φοιτητικής Πορείας, πέρασαν ως έγκυρες ψήφοι, φάκελοι που είχαν 2 ψηφοδέλτια της ΑΓΕΝ,με τη δικαιολογία ότι «οι συνάδελφοι μπερδεύτηκαν»! Τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν οι πρακτικές αυτές από τις αντίστοιχες της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τα αποτελέσματα, η ΔΑΠ παραμένει πρώτη δύναμη αυξάνοντας τις ψήφους της, όχι όμως το ποσοστό της. Η ΠΚΣ μετά από πανκινητοποίηση που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα, με το βλέμμα στραμμένο "στην μητέρα των μαχών" , τις κεντρικές εκλογές του Μάη, καταφέρνει να αυξήσει και τις ψήφους της και το ποσοστό της. Αντίστοιχα, αύξηση σε ψήφους έχει και η ΠΑΣΠ, η οποία συγκεντρώνει χιλιάδες ψήφους, παρά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ. Οι δυνάμεις των ΕΑΑΚ (ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) για άλλη μια χρονιά κατέβηκαν διασπασμένες, με τα μισά ΕΑΑΚ να κατεβαίνουν μόνα τους και τα άλλα μισά από κοινού με το ΑΡΔΙΝ και την ΑΡΕΝ, μένοντας τελικά στάσιμες ή με μικρή άνοδο σε ψήφους. 
Η Φοιτητική Πορεία κατέβηκε σε 14 σχολές σε 3 πόλεις πραγματοποιώντας μια πλατιά εξόρμηση για τη διάδοση των θέσεων της, με πανό, ανακοινώσεις, όλα τα υλικά της, με εκδηλώσεις-συζητήσεις στους πολιτιστικούς μας χώρους (Σήμα, Πυξίδα, Σφήνα). Πιο συγκεκριμένα :

Αθήνα :
Φιλοσοφική : 12
Μαθηματικό: 9
Σχολή Μηχανικών ΠΑΔΑ: 4
Εμπορικό Ναυτικό : 22 -1 έδρα
Πάντειος: Αναμένεται
 

Θεσσαλονίκη:
Ιατρική : 16 - 1 έδρα, ενώ στην Επιτροπή 5ου έτους η Φοιτητική Πορεία πήρε 15 ψήφους και 2 έδρες και ήταν 1η δύναμη
Νομική: 11
Φυσικό: 1
Παιδαγωγικό: 2
ΣΤΕΓ ΤΕΙ : Αναμένεται
 

Γιάννενα:

Ιστορικό Αρχαιολογικό : 10 - 1 έδρα
Οικονομικό : 3
Παιδαγωγικό: 3
Καλών Τέχνων: 1

Διαβάστε επίσης