Ανακοίνωση της Φοιτητικής Πορείας για τη σημερινή μεγαλειώδη κινητοποίηση του φοιτητικού κινήματος!

Κατηγορία: 

Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη πανελλαδική κινητοποίηση χιλιάδων φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα που ψηφίζεται σήμερα 8 Μάρτη στη Βουλή. Το σημερινό συλλαλητήριο αποτέλεσε συνέχεια του δίκαιου αγώνα που δίνουν οι φοιτητές το τελευταίο δίμηνο δείχνοντας με ξεκάθαρο τρόπο την εναντίωσή τους απέναντι στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την παράκαμψη του άρθρου 16 που θέλει να φέρει με το νέο νομοσχέδιο ο υπουργός παιδείας Πιερακάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ.

Τους τελευταίους δύο μήνες τόσο οι φοιτητές που συμμετείχαν μαζικά στις γενικές τους συνελεύσεις και τις καταλήψεις όσο και η υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα έστειλαν ηχηρό μήνυμα απόρριψης του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αναγνωρίζοντας πως αυτό φέρνει την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της παιδείας και παράλληλα την όξυνση των ταξικών φραγμών, γεγονός που θα αποκλείει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Καταγγέλλουμε την άγρια καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων στην σημερινή διαδήλωση με την έντονη χρήση χημικών αλλά και της ωμής βίας που χρησιμοποίησαν με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 8 φοιτητών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο. Ακόμα και την μέρα ψήφισης η κυβέρνηση έδωσε εντολή στην ελληνική αστυνομία να χτυπήσει όποιον αντιτίθεται στις αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο.

Χαιρετίζουμε την μαχητική στάση των διαδηλωτών, οι οποίοι έμειναν συμπαγείς απέναντι στην πολιτική της καταστολής και της κρατικής τρομοκρατίας και συνέχισαν την πορεία τους.
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας, η Φοιτητική Πορεία καλεί τους φοιτητές να συνεχίσουν στον δρόμο του αγώνα. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να κλιμακωθεί ο αγώνας υπεράσπισης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας απέναντι στην ηττοπάθεια που καλλιεργούν οι δυνάμεις της ΚΝΕ και των ΕΑΑΚ, οι οποίες, ακόμα και πριν ψηφιστεί ο νόμος, έβαζαν μπροστά τα αιτήματα ΄’ο νόμος να μείνει στα χαρτιά’΄ και ‘’να μην εφαρμοστεί’’. Ο ξεκάθαρος στόχος του φοιτητικού κινήματος πρέπει να είναι να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο και να συνεχιστεί ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν παιδεία, εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα. ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!

Διαβάστε επίσης