Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για τις συλλήψεις των μαθητών στη Λαμία

Κατηγορία: 
Οι προσαγωγές των αγωνιζόμενων μαθητών της Λαμίας και των γονιών τους αποκαλύπτουν το σκληρό αντιεκπαιδευτικό και αντιδημοκρατικό περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής.
Η επικοινωνιακή προπαγάνδα του υπουργού παιδείας για την «κατάργηση» των μαθητοδικείων, καταρρίπτεται από τις νυχτερινές επιδρομές την περασμένη Παρασκευή και τις συλλήψεις μαθητών από τις δυνάμεις καταστολής στα σχολεία της Λαμίας που τελούσαν υπό κατάληψη, όπου η αγωνιζόμενη μαθητιώσα νεολαία παλεύει για την υπεράσπιση των μορφωτικών της δικαιωμάτων. Για ένα καλύτερο αύριο.
Την ώρα που το πόρισμα για την παιδεία προδιαγράφει το επικείμενο ξεδίπλωμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, με την ένταση των ταξικών φραγμών στην παιδεία, η κυβέρνηση προσπαθεί να καταστείλει  και να προλάβει τα αγωνιστικά σκιρτήματα των μαθητών και της νεολαίας γενικότερα, που στενάζει κάτω από τα μνημόνια, την ανεργία και την υποαπασχόληση.
Η κυβέρνηση πρέπει να βρει απέναντί της σύσσωμη την αντίδραση όλου του Φθιωτικού λαού και της νεολαίας.
Για να σταματήσει η ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων. Να καταργηθούν τα μαθητοδικεία. Να μην υπάρξει καμία καταδίκη των μαθητών και των γονιών που προσήχθησαν.
Καλούμε στη συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια την Τρίτη  25 Οκτώβρη στις 11:30 πμ για να απαιτήσουμε να σταματήσει η δίωξη των μαθητών και των γονιών τους.
 
Δευτέρα 24-10-2016

Διαβάστε επίσης