Ανακοίνωση – καταγγελία για την αναιτιολόγητη απόλυση συναδέλφου εκπαιδευτικού

Κατηγορία: 

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καταγγέλλει την απαράδεκτη και αναιτιολόγητη απόλυση από το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο "Παλλάδιο" της συναδέλφου Σοφίας Σουλιώτη, μέλους του "Εκπαιδευτικού Ομίλου" και συντάκτριας στο περιοδικό "ΑΝΤΙΤΕΤΡΑΔΙΑ της εκπαίδευσης". Η απόλυση της συναδέλφου από το εν λόγω ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, δείγμα της καθημερινής εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας των σχολαρχών σε βάρος των εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε μόλις μια ημέρα πριν από την ψήφιση του νόμου που υποτίθεται πως "προστατεύει τους εκπαιδευτικούς από τις αδικαιολόγητες απολύσεις", για τον οποίο τόσο πολύ θριαμβολογούσαν τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Παιδείας.

Η συνάδελφος Σοφία Σουλιώτη, εργαζόταν τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Γυμνάσιο – Λύκειο του εκπαιδευτηρίου "Παλλάδιο". Η εργοδοσία, δια μέσου των διευθυντών των σχολείων, της ανακοίνωσε και μάλιστα τηλεφωνικά το πρωί της Τρίτης 30 Αυγούστου πως καταγγέλλει τη σύμβαση αορίστου χρόνου που είχε συνάψει στο Δημοτικό, ενώ δεν θα προχωρήσει σε ανανέωση της αντίστοιχης σύμβασης ορισμένου χρόνου για το Γυμνάσιο – Λύκειο. Είναι τέτοια η θρασυδειλία της εργοδοσίας που δεν τόλμησε να αντικρίσει τη συνάδελφο για να της ανακοινώσει την απόλυση, ούτε καν να λογοδοτήσει για τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στην καταγγελία της σύμβασης. Διότι φυσικά τέτοιοι δεν υπάρχουν.
Φαίνεται πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άργησε μια μέρα, δίνοντας το περιθώριο στους "σχολάρχες" να προχωρήσουν σε κάθε είδους όργια αυθαιρεσίας και απολύσεων. Αποδεικνύεται πως οι θριαμβολογίες της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για το δήθεν "τέλος στην αυθαιρεσία", είναι μόνο "άρτος και θέαμα" καθώς η ζοφερή πραγματικότητα των απολύσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν έχει τελειωμό. Η απόλυση αυτή που βλέπει το φως της δημοσιότητας είναι μια από τις πλειάδες που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια σε βάρος των εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αποτελεί συνάμα το πιο ωμό και κυνικό δείγμα του απύθμενου θράσους των ιδιοκτητών – σχολαρχών οι οποίοι καθημερινά αντιμετωπίζουν τους εκπαιδευτικούς σαν αναλώσιμο προϊόν με ημερομηνία λήξης.
Η συνάδελφος Σοφία Σουλιώτη είναι συνδικαλιστικά ενεργό μέλος του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Σ.Ι.Ε.Λ) Αθήνας – Πειραιά. Πανταχού παρούσα σε όλους τους αγώνες τόσο του εκπαιδευτικού όσο και του ευρύτερου εργατικού κινήματος. Όσες φορές χρειάστηκε αντιστάθηκε απέναντι στις απειλές και την τρομοκρατία της εργοδοσίας για να διεκδικήσει το αυτονόητο δικαίωμά της να αγωνίζεται και να απεργεί. Διεκδίκησε με αποφασιστικότητα τα στοιχειώδη εργασιακά της δικαιώματα, όπως το να μην παραμένει απλήρωτη επί μήνες και να καταβάλλεται κανονικά και στην ώρα του ο μισθός της, καθώς και να της παρέχονται τα αυτονόητα (η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή – ανύπαρκτη στα εν λόγω εκπαιδευτήρια) για να μπορεί να επιτελεί το διδακτικό της έργο με την απαιτούμενη επάρκεια.
Η διοίκηση του εκπαιδευτηρίου "Παλλάδιο" αποφάσισε, να δείξει το πραγματικό και αποκρουστικό της πρόσωπο. Πίσω από τα επικοινωνιακά φτιασιδώματα που χρησιμοποιεί κάθε χρόνο για να αλιεύει μαθητές και γονείς – πελάτες, κρύβει τα δόντια της απέναντι στους εκπαιδευτικούς. Με τη δίωξη και την καταδίκη στην ανεργία της εκπαιδευτικού Σοφίας Σουλιώτη, η διοίκηση του εκπαιδευτηρίου "Παλλάδιο" επιδιώκει να στείλει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Να δείξει ότι όποιος αγωνίζεται, αντιστέκεται και διεκδικεί δεν έχει θέση στο σχολείο.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και αυθαίρετη απόλυση της συναδέλφου Σοφίας Σουλιώτη.
Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψή της.
Απαιτούμε από τους αρμοδίους φορείς (Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ' Αθήνας – Υπουργείο Παιδείας) να προβούν άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να επανέλθει η συνάδελφος στην θέση της.
Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου "Παλλάδιο" να μην τρομοκρατηθούν και να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό της συναδέλφου καταδικάζοντας απερίφραστα την απόλυση και την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.
Καλούμε τέλος όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία καθώς και τις Ομοσπονδίες στην εκπαίδευση, ιδιωτική και δημόσια, να εκφράσουν την πιο γνήσια αλληλεγγύη απέναντι στη διωκόμενη συνάδελφό μας.

Αθήνα, 08 Σεπτεμβρίου 2016

Διαβάστε επίσης