Ανοιχτή και πάλι η Σφήνα! Ανταπόκριση & φωτογραφίες από την πρώτη εκδήλωση.

Κατηγορία: 

Η ΣΦΗΝΑ ευχαριστεί όλους όσους έδωσαν για μια ακόμη φορά το παρών τους στον πολιτιστικό μας χώρο, στην Αραβαντινού, μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού.

Η ΣΦΗΝΑ άνοιξε περίπου όπως έκλεισε πιάνοντας το νήμα των τοπικών προβλημάτων, με μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που αφορούσε την εξόρυξη πετρελαίου στην περιοχή της Ηπείρου.

Η εισήγηση, που πραγματοποιήθηκε από τον Παύλο Α., μέλος της Πρωτοβουλίας εναντία στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στη Θεσπρωτία, έπιασε με έναν συνολικό τρόπο τόσο τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ανά τον κόσμο στο πεδίο των ενεργειακών αποθεμάτων, όσο και, πιο συγκεκριμένα, την κατάσταση στην περιοχή της Ηπείρου. Αναφέρθηκε για τη δυσκολία που υπάρχει στο να αναπτυχθούν αντιστάσεις από τον κόσμο ενάντια στα τεραστία αρπακτικά της Energean Oil & Gas και της Repsol,  αλλά παράλληλα εντόπισε και τη διάθεση που υπάρχει για αντίσταση στην ερημοποίηση και αποψίλωση των παρθένων εκτάσεων της Ηπείρου. Η διάθεση αυτή φάνηκε και στο μεγάλο συλλαλητήριο του περασμένου Ιουνίου, ενός από τα μεγαλύτερα των τελευταίων ετών στην πόλη των Ιωαννίνων.

Με το τέλος της εισήγης, αναπτύχθηκε μια πλούσια συζήτηση που επικεντρώθηκε περισσότερο στο πώς θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις και στην ανάγκη να ξεπεραστούν τα εμπόδια της ασυνεννοησίας μεταξύ των πρωτοβουλιών που εμφανίζονται κυρίως στα Ιωάννινα.

Αφού ολοκληρώθηκε η εκδήλωση, τσουγκρίσαμε τα ποτήρια μας στο καλό ξεκίνημα, με τη συνοδεία εκλεκτών μεζέδων που ετοιμάστηκαν από φίλους της Σφήνας.

Σύντομα, θα ανακοινωθεί το μόνιμο πρόγραμμα λειτουργίας της ΣΦΗΝΑΣ , η σύσταση της Κινηματογραφικής Ομάδας, οι επόμενες εκδηλώσεις, οδεύοντας προς τη 11η Νοεμβρίου, οπου η ΣΦΗΝΑ θα γιορτάσει έναν ολόκληρο χρόνο πολύμορφης πολιτιστικής & πολιτικής δραστηριότητας.

Διαβάστε επίσης