Ανταπόκριση από τη διαδήλωση ενάντια στην καταστολή και την κατάργηση του ασύλου

Κατηγορία: 
poreia pano

Διαδήλωση πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας, στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας, 11 Νοεμβρίου, φοιτητές, νεολαίοι και οργανώσεις της αριστεράς ενάντια στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή, καθώς και στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Είχε προηγηθεί η εισβολή δυνάμεων των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, μετά από εντολή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, εξαπολύοντας μία άγρια επίθεση με χημικά και ξυλοδαρμούς φοιτητών.

Οι δυνάμεις της Πορείας κατήγγειλαν τη στάση και τις πρακτικές κυβέρνησης και αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την απόφαση της πρυτανείας για εβδομαδιαίο lock out στη σχολή.

Οι φοιτητές και οι νεολαίοι της Πορείας διαδήλωσαν συγκροτώντας ξεχωριστό μπλοκ, με πανό και ντουντούκα, βάζοντας το δικό τους στίγμα στη διαδήλωση, με συνθήματα ενάντια στην κατάργηση του ασύλου, καθώς και τη συνολικότερη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο χώρο της Παιδείας.

Παράλληλα, μοιράστηκε η αντίστοιχη ανακοίνωση-καταγγελία της Φοιτητικής Πορείας για τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ που καλούσε τη νεολαία και το λαό να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το άσυλο.

Τέλος, ακούστηκαν συνθήματα για το Πολυτεχνείο, εν όψει του τριημέρου.

Διαβάστε επίσης