Ανταπόκριση από τη φοιτητική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη & ένα σχόλιο για τους νέους τραμπουκισμούς του α/α χώρου

Κατηγορία: 

Για ακόμα μια Πέμπτη, πάνω από 1000 φοιτητές διαδήλωσαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Η πορεία που ξεκίνησε από το Αγ. Βενιζέλου συνέχισε στο ΥΜΑΘ και κατέληξε πίσω στο χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν για άλλη μια φορά έντονη, ωστόσο φοιτητές και εκπαιδευτικοί συνέχισαν δυναμικά να φωνάζουν συνθήματα κατά του Ν. Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη στο κέντρο της πόλης. Να τονίσουμε ότι η αστυνομία δεν τόλμησε ούτε αυτήν την Πέμπτη να κλείσει το δρόμο προς το ΑΠΘ, κάτω από την πίεση των αλλεπάλληλων μαζικών διαδηλώσεων. Η Φοιτητική Πορεία έδωσε το παρόν με συνθήματα, ανακοινώσεις και ξεχωριστό πανό.

Πριν την έναρξη της διαδήλωσης, ομάδα του α/α χώρου ήρθε να ζητήσει το λόγο από τις Αγωνιστικές Κινήσεις, για μια διατύπωση στην ανακοίνωση τους που κατέκρινε το πέταγμα μολότωφ στην προηγούμενη διαδήλωση. Στη συνέχεια, θέλησαν να ζητήσουν και το λόγο και από συντρόφους και συναγωνιστές της Φοιτητικής Πορείας, για τη στάση της στην προηγούμενη διαδήλωση της 15/4. Στάση η οποία χαρακτηρίστηκε από περιφρούρηση του μπλοκ της ενάντια στην περιφρούρηση του μπλοκ των Φοιτητικών Συλλόγων που συσπειρώνει ο αναρχικός χώρος και η οποία προσπάθησε να καλύψει την προβοκατόρικη ενέργεια του πετάγματος μολότωφ(στο όνομα των...Φοιτητικών Συλλόγων πάντα!). Μάλιστα, όταν η διαδήλωση ξεκινούσε κι ενώ είχε ουσιαστικά διαλυθεί το εν λόγω πηγαδάκι, αρχηγίσκοι του α/α χώρου απείλησαν μέλη και φίλους της Φοιτητικής Πορείας με εκφράσεις του τύπου "τελειώσατε". Βεβαίως και οι προκλήσεις αυτές απαντήθηκαν και θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το εξής: οι δυνάμεις του α/α χώρου πριν λίγο καιρό έγραφαν συνθήματα του τύπου "κνίτες και εαακίτες με ματωμένες μύτες". Τώρα, συνεχίζουν τους τραμπουκισμούς. Οι τραμπουκισμοί και οι λογικές των μπράβων είναι πρακτικές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ακροδεξιάς και δεν έχουν σχέση με την πολιτική αντιπαράθεση και το φοιτητικό κίνημα.
Να σημειώσουμε μάλιστα, ότι εδώ και μια βδομάδα, στις Γενικές Συνελεύσεις του ΑΠΘ, οι δυνάμεις του α/α χώρου δήλωναν ότι όσον αφορά το πέταγμα μολότωφ "δεν είδαν", "δεν έφταιγαν", "δεν είχαν σχέση", αλλά στο τέλος δεν κατήγγειλαν και τις μολότωφ. Τώρα, ήρθαν όχι σε κάποια Συνέλευση με κόσμο για να εκθέσουν ανοιχτά τις απόψεις τους, αλλά τετ-α-τετ για να μας πουν ότι τελικά και "είδαν", και "σχέση είχαν" και ότι είναι με τις μολότωφ. Και για να μας υποδείξουν να μη λέμε κιόλας την αντίθετη άποψη μας, γιατί φαίνεται στριμώχτηκαν στις Γενικές Συνελεύσεις της προηγούμενης βδομάδας, όταν μαζικά ο κόσμος κατήγγειλε αυτές τις τυχοδιωκτικές ενέργειες.

Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει τις παραπάνω ενέργειες, δηλώνει ότι δεν πρόκεται να ανεχθεί κανενός είδους φίμωση και ότι θα συνεχίσει να εκθέτει δημόσια τις θέσεις της μέσα στις Γενικές Συνελεύσεις. Για την ανάγκη συνέχισης του αγώνα για την ανατροπή του μαύρου αντιεκπαιδευτικού νόμου. Για την ανάγκη περιφρουρημένων διαδηλώσεων απέναντι στην κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης που βρίσκει το ιδεολογικό και πρακτικό πάτημα στις τυχοδιωκτικές ενέργειες του α/α χώρου, για να συκοφαντήσει και να χτυπήσει τις διαδηλώσεις .

Διαβάστε επίσης