Απεργιακός ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα! Δυναμική η κινητοποίηση του Μ-Λ ΚΚΕ!

Κατηγορία: 

Με συγκλονιστικό τρόπο ο λαός σ’ όλη τη χώρα καταδίκασε το έγκλημα στα Τέμπη και την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων

Ιστορικού μεγέθους οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις, με τους παρατηρητές να μιλάνε για το μεγαλύτερο πλήθος κόσμου εδώ και πολλά χρόνια, τουλάχιστον από το 2012. Πρωτοφανείς για την τελευταία δεκαετία οι διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι πρώιμες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για 30.000 κόσμου στην Αθήνα και οι νεότερες για 40.000 φαίνεται να μην πλησιάζουν καν το πραγματικό μέγεθος της κινητοποίησης.

Εντυπωσιακή χαρακτηρίζεται η συμμετοχή των πολιτών ιδιαίτερα σε πόλεις της επαρχίας, που δεν είχαν στο παρελθόν συνηθίσει σε μεγάλες συγκεντρώσεις. Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους περίπου ογδόντα πόλεων της χώρας.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, ενώ καλέσματα υπάρχουν και για το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Σωματεία, πολιτικές οργανώσεις, μαθητές, φοιτητές συνεχίζουν να κατακλύζουν τους δρόμους των πόλεων.

Πολύ δυναμική παρέμβαση έκανε το Μ-Λ ΚΚΕ στην Αθήνα αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα, πήρε μέρος στη διαδήλωση με μαζικό και ιδιαίτερα ενισχυμένο το μπλοκ του από τους νεολαίους, μέλη και φίλους της Πορείας, αλλά και από συντρόφους, συναγωνιστές και φίλους.

Με συγκροτημένο τρόπο, με δύο πανό (ένα κομματικό και ένα της ΕΡΓΑΣ), με συνθήματα, τρικ και μοίρασμα της κομματικής ανακοίνωσης καταδίκασε την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, η οποία ευθύνεται και για την τραγωδία στα Τέμπη.

Διαβάστε επίσης