Αποχαιρετισμός στη συντρόφισσα Ασπασία από το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας του Μ-Λ ΚΚΕ

Κατηγορία: 

Η συντρόφισσα Ασπασία ήξερε να δείχνει το δρόμο. Όχι με τσιτάτα, διακηρύξεις και φωνές. Ήξερε καλά ότι ο δρόμος αυτός δεν βαδίζεται με φούριες και ευκολίες. Αυτός ο δρόμος, ο μακρύς και δύσβατος, βαδίζεται με πραγματική γνώση, αλύγιστη πίστη και αυταπάρνηση. Αυτός ήταν ο δρόμος της Ασπασίας. Ο δικός μας δρόμος.

Αυτόν το δρόμο φώτιζε πάντα η συντρόφισσα που αποχαιρετάμε σήμερα. Με τη στάση και το παράδειγμα της ενέπνευσε δεκάδες νεολαίους να μπολιαστούν με τις ιδέες και τα οράματα της αριστεράς και πολλούς από αυτούς να στρατευτούν στην Πορεία και το Μ-Λ ΚΚΕ.

Η συντρόφισσα Ασπασία υπήρξε μια ξεχωριστή εκπαιδευτικός. Ήταν ταυτόχρονα, φίλη, φιλόλογος και κομμουνίστρια. Έκανε πάντα διακριτό στους μαθητές της ποια από αυτά που αναφέρονται στα βιβλία και στο αναλυτικό πρόγραμμα, ήταν οι αντιεπιστημονικές και αντιδιαλλεκτικές απαιτήσεις της κυρίαρχης τάξης και του συστήματος της. Και ποτέ δεν χάριζε την αλήθεια και το δίκιο, στο όνομα του άγχους των εξετάσεων Προκαλώντας συζητήσεις με τον μοναδικό της τρόπο, έθετε ερωτήματα και ανησυχίες. Διεκδικούσε την σωστή κρίση όπως ακριβώς όριζε το χρέος της. Έδειχνε πάντα τον δρόμο. Για αυτό και όσο μεγάλωναν τα χρόνια που την χώριζαν ηλικιακά από τη νεολαία, κόντρα στη ροή των πραγμάτων μεγάλωνε μαζί και η δυνατότητα να επικοινωνεί με τους μαθητές της και να τους εμπνέει.

Η νεολαία του Μ- Λ ΚΚΕ αποχαιρετά σήμερα, την αγέρωχη συντρόφισσα, την χαρισματική φιλόλογο, την ξεχωριστή φίλη. Αποχαιρετά την Ασπασία της νεολαίας. Με την υπόσχεση να συνεχίσουμε να βαδίζουμε το δρόμο που αταλάντευτα μας έδειχνε. Το δρόμο μας.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια στο Θανάση, τον Δημήτρη και όλους τους δικούς της, σε όλους όσους περπάτησαν μαζί της..

ΚΣ Νεολαίας του Μ-Λ ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης