Από την εκδήλωση "Αστρονομία και Μυθολογία"

camping αφίσα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Αστρονομία και μυθολογία» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31/7 στα πλαίσια του 7ου camping της Πορείας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον δεκάδες φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι της Πορείας. Κάτω από τον νυχτερινό, έναστρο ουρανό της Ευβοίας οι σύντροφοι Δημήτρης Κουφοβασίλης και Παναγιώτης Αργυράκης καταπιάστηκαν με μια σειρά από ζητήματα, παντρεύοντας την μυθολογία με την αστρονομία και τις σύγχρονες φυσικές επιστήμες και την κοσμολογία με την φιλοσοφία.

Πιο συγκεκριμένα, προσεγγίστηκαν μυθολογίες διαφόρων λαών έτσι όπως αυτές διαμορφώθηκαν από την παρατήρηση των αστερισμών του ουρανού, πράγμα που συνδυάστηκε με την παρατήρηση των συγκεκριμένων κάθε φορά αστερισμών. Ταυτόχρονα, εξηγήθηκαν ορισμένες έννοιες της σύγχρονης φυσικής επιστήμης, ώστε να γίνει κατορθωτή μια αρχική προσέγγιση στις σύγχρονες κοσμολογικές θεωρίες. Αυτές τέλος, δέθηκαν με ορισμένα σημαντικά φιλοσοφικά ζητήματα και συγκεκριμένα με τις απαντήσεις που δίνονται σε αυτά από την πλευρά της υλιστικής αντίληψης του κόσμου.

Από αυτή την άποψη, μπορεί η εκδήλωση να περιορίστηκε χρονικά στη μία ώρα, αλλά σε αυτό το χρονικό διάστημα κατάφερε να πει την ιστορία, του Κηφέα και της Κασσιόπης, του Περσέα και της Ανδρομέδας, του Δία και του Ηρακλή. Να μας εξιστορήσει ταυτόχρονα τις μυθολογίες άλλων λαών, αλλά και να μας ταξιδέψει πίσω στον άπειρο χώρο και τον άπειρο χρόνο, να μας ταξιδέψει στο σύμπαν που η παρατήρηση του σε παλαιότερες εποχές γέννησε μυθολογικά αριστουργήματα, ενώ σήμερα μας αποκαλύπτει σταδιακά τα ατελείωτα μυστικά του.

Διαβάστε επίσης