Αστυνομία στις σχολές, κανένα μέτρο για τον κορονοϊό, ταξικοί φραγμοί! Μόνο με μαζικό αγώνα θα (ξανα)κάνουμε τα σκοτάδια, λάμψη!

Κατηγορία: 

Με εισβολή της Αστυνομίας στο ΑΠΘ και των ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην ΑΣΟΕΕ συνεχίζεται η κυβερνητική πολιτική της τρομοκρατίας και της καταστολής. Μια μέρα μετά την προβοκατόρικη επίθεση εξωπανεπιστημιακής ομάδας στον, γνωστό πλέον, καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, μια επίθεση που η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ της εκμεταλλεύτηκαν για να συκοφαντήσουν (και πάλι) το άσυλο, το φοιτητικό κίνημα και την Αριστερά, η κυβέρνηση προχωράει στον πραγματικό της στόχο: τη διαμόρφωση κλίματος για την επιβολή των αντιεκπαιδευτικών της μέτρων και της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Και οι δύο επιθέσεις της αστυνομίας έχουν μάλιστα ως αποτέλεσμα συλλήψεις φοιτητών και αναμένονται δίκες. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η επίθεση στην ΑΣΟΕΕ, αν και έγινε εναντίον φοιτητών του αναρχικού χώρου, όταν αυτοί προσπάθησαν να ανακτήσουν το στέκι τους, συνέπεσε(;) με την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν φοιτητές στην Πρυτανεία εκεί, για να καταγγείλουν τις ευθύνες της, όσον αφορά τη συγκάλυψη του καθηγητή που κατηγορείται για συμμετοχή σε κύκλωμα τοκογλυφίας και για παιδεραστία. Αυτή η κίνηση ξεμπροστιάζει ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση και τους πραγματικούς της στόχους, που δεν αφορούν την υπεράσπιση της “ασφάλειας των φοιτητών”.

Ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης δεν είναι άλλος από τη συνέχιση της πολιτικής που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας, που πετάει φοιτητές έξω από τα πανεπιστήμια. Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα στενάζουν από ελλείψεις κτηρίων και καθηγητών. Από τμήματα και σχολές, στις οποίες οι φοιτητές είναι ο ένας πάνω στον άλλο ή κάθονται στα πατώματα, ακόμα και εν μέσω κορονοϊού. Τώρα εν όψει εξεταστικής, ξαναέρχεται το πλαστό και αντιεκπαιδευτικό δίλημμα: άνοιγμα χωρίς κανένα μέτρο ή τηλεξεταστική; Η κυβέρνηση συνεχίζει να μην προβλέπει δωρεάν τεστ, να μην αυξάνει τη χρηματοδότηση για τις σχολές, να μην παίρνει κανένα μέτρο για το ουσιαστικό άνοιγμα.
Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση την χρονιά που πέρασε και τώρα είναι τα εξής: διαγραφές φοιτητών, ενίσχυση των ιδιωτικών κολλεγίων σε βάρος των δημοσίων πανεπιστημίων, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής με κομμένους 40.000 φοιτητές, κλείσιμο σχολών. Με την τηλεκπαίδευση, απέκλεισε την πλειοψηφία των φοιτητών, άμεσα ή έμμεσα, από την εκπαιδευτική διαδικασία. Απέκλεισε τους ανεμβολίαστους φοιτητές, μη προβλέποντας δωρεάν τεστ, ενώ με πρόσχημα αυτούς επέβαλλε τους ελέγχους στις εισόδους, ένα μέτρο που χρόνια τώρα θέλουν να το περάσουν, για να αναβαθμίσουν την πειθάρχηση των φοιτητών. Στα πλαίσια αυτά, βρίσκει χρήματα, όχι για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών, αλλά για...τουρνικέ, ώστε να προχωρήσει ακόμα περισσότερο και προκλητικά, η ελεγχόμενη είσοδος. Η επίθεση στο άσυλο, το φοιτητικό κίνημα και το συνδικαλισμό, είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα αυτής της πολιτικής. Κι εδώ φαίνονται και οι τεράστιες ευθύνες των Πρυτανειών, όπως της ΑΣΟΕΕ και του ΑΠΘ, που πρώτες αυτές καλούν την αστυνομία και πρωταγωνιστούν στην καταπάτηση του ασύλου και στις συλλήψεις. Την ίδια στιγμή, τα ιδρύματα τους στενάζουν από τις ελλείψεις και υπολειτουργούν, ενώ η Πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ φαίνεται ότι κανονικότατα κάλυπτε τον καθηγητή, παρά τις κατηγορίες για παιδεραστία και τοκογλυφία! Αλλά τώρα κόπτεται για την...ασφάλεια των φοιτητών!

Η Φοιτητική Πορεία καλεί τους φοιτητές να συσπειρωθούν μαζικά στους φοιτητικούς συλλόγους τους, στις Γενικές Συνελεύσεις τους και να προχωρήσουν σε μαζικές κινητοποιήσεις. Όπως πέρυσι οι φοιτητικές κινητοποιήσεις απέτρεψαν την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, έτσι και τώρα μπορούν να βάλουν φραγμό στην αντιεκπαιδευτική και αντιδημοκρατική πολιτική. Ενάντια στη σιωπή που έχει επιβάλλει η κυβερνητική ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ενάντια στην πολιτική του “μετά θα λογαριαστούμε” και της αναστολής των αγώνων, που προβάλλεται καιρό τώρα από τις ψευτοαριστερές δυνάμεις. Ενάντια στις τυχοδιωκτικές ενέργειες του αναρχικού χώρου, που γίνονται “βούτυρο στο ψωμί” των κυβερνητικών επιδιώξεων. Να πιάσουμε το νήμα των περσινών αγώνων, μέχρι την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

-ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ
-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
- ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ
-ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΝΙΚΕ
-ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ -ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΗΕΛΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης