Βασανισμός Τούρκου δικηγόρου στην ...Ελλάδα!

Στις 25 Νοέμβρη 2021, ο Τούρκος δικηγόρος Guney Dag, μαζί με 10 πελάτες του, έκανε δήλωση Τύπου κοντά στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, ζητώντας την απελευθέρωση του καρκινοπαθή πολιτικού κρατουμένου Ali Osman Köse. Ο Ali Osman Kose είναι πολιτικός κρατούμενος στην Τουρκία, που έχει περάσει, για την αγωνιστική του στάση, στις τουρκικές φυλακές 37 χρόνια και πλέον αν και είναι ανίκανος να αυτοεξυπηρετηθεί, το τουρκικό κράτος τον κρατάει φυλακισμένο, ώστε να τον εξοντώσει πλήρως.

Για αυτήν την κίνηση τους, η κυβέρνηση τους τιμώρησε με ξύλο και βασανισμό. Τους κράτησε παράνομα, ενώ κατά τη διάρκεια της κράτησής τους, ο Guney Dag χτυπήθηκε από την αστυνομία, τον ρίξανε με τη βία στο έδαφος και του περάσανε χειροπέδες πίσω ανάποδα. Αυτή τη στιγμή, ως αποτέλεσμα κλωτσιάς αστυνομικού , έχουν ραγίσει τα πλευρά του καθώς και βρέθηκαν μώλωπες στο σώμα του. (Η έκθεση έχει ληφθεί, η θεραπεία βρίσκεται σε εξέλιξη.) Οι άλλοι 10 κρατούμενοι βασανίστηκαν με τον ίδιο τρόπο και αυτοί οι άνθρωποι ξυλοκοπήθηκαν τους πετάξανε στο έδαφος και τους φορέσανε χειροπέδες πίσω και ως εκ τούτου σχηματίστηκαν ίχνη βασανιστηρίων στο σώμα τους.

Η κυβέρνηση ακολουθεί την πολιτική της τρομοκρατίας για να περάσει την αντιλαΪκή πολιτική στον ελληνικό λαό. Πολύ περισσότερο, δείχνει τη σιδερένια πυγμή της, όταν πρόκειται για Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές. Όταν μάλιστα πρόκειται για αγωνιστές που παλεύουν ενάντια στο αντιδραστικό καθεστώς του Ερντογάν, τότε δεν υπάρχει ούτε εθνικισμός, ούτε “τουρκοφαγία”, αλλά συνεργασία με τον Ερντογάν και το αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το καλοκαίρι, οι ελληνικές δικαστικές αρχές, καταδίκασαν συνολικά σε 537 χρόνια(!), 11 αγωνιστές από την Τουρκία, ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης, ΜΕΣΑ στην αίθουσα των δικαστηρίων, ομάδα των αστυνομικών των μεταγωγών μπήκε και ξυλοκόπησε τους αγωνιστές. Εκτός αυτού συνολικά ήταν στημένη και αποτέλεσε ένα όργιο καταπάτησης των νόμων και των δικαιωμάτων των κρατουμένων.
Όλα τα παραπάνω, σε “δημοκρατική” χώρα, κράτος-μέλος της, επίσης, “δημοκρατικής” Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Στην Τουρκία, στενάζουν οι προοδευτικές δυνάμεις. Πάνω από 10 αριστερές οργανώσεις, βρίσκονται στη λίστα των “τρομοκρατικών” και διώκονται. Προοδευτικοί βουλευτές βρίσκονται στη φυλακή. Το αντιδραστικό καθεστώς Ερντογάν φυλακίζει, βασανίζει, σκοτώνει όσους αντιστέκονται από την πλευρά του λαού. Ακόμα και οι δικηγόροι που βρίσκονται με την πλευρά του λαΪκού κινήματος, στερούνται των ιδιαίτερων δικαιωμάτων τους. Η αγωνίστρια δικηγόρος Ebru Timtik πέθανε πέρυσι σε απεργία πείνας, στην προσπάθεια της να διεκδικήσει το δικαίωμα της σε δίκαιη δίκη.

Στην Ελλάδα, οι αγώνες του λαού έσπασαν τις περσινές απαγορεύσεις. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κατά την καταστολή της περσινής 17ης Νοέμβρη και κατά την 6η Δεκέμβρη καταπατήθηκαν και στη χώρα μας τα δικαιώματα δικηγόρων που υπερασπίστηκαν τους διαδηλωτές. Και αυτό αποδεικνύει το πόσο “ανεξάρτητη” είναι η δικαιοσύνη και στις δύο χώρες!

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Μισθωτών και Ασκούμενων Δικηγόρων καταγγέλλει το βασανισμό των Τούρκων αγωνιστών και ιδιαίτερα του δικηγόρου Guney Dag, ο οποίος, εκτός των άλλων, δρούσε στα πλαίσια της επαγγελματικής του αρμοδιότητας! Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των αγωνιστών από την Τουρκία και το Κουρδιστάν που διώκονται για τις ιδέες τους. Στο πλευρό των δικηγόρων στην Τουρκία που δίνουν τις δικές τους μάχες, που υπηρετούν το πραγματικό δίκιο μες στις δικαστικές αίθουσες, αντιμετωπίζοντας και αυτοί τις πιο βαριές διώξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα στο fb του Διεθνούς Τμήματος του Νομικού Γραφείου του Λαού, IPLO-People's Law Office-International Office

Διαβάστε επίσης