Για την έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα του τουρκικού λαού και τη οργάνωση των κινητοποιήσεων

Grup-Yorum

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ:

Ο θάνατος των δύο μελών του τουρκικού μουσικού συγκροτήματος Γκρουπ Γιορούμ, της Χελίν Μπολέκ στις 3.4.2020 ύστερα από 288 μέρες απεργίας πείνας και του Ιμπραχίμ Γκιοκτσέκ στις 7.5.2020 ύστερα από 323 μέρες απεργίας πείνας καθώς και του αγωνιστή Μουσταφά Κοτσάκ στις 23.4.2020 ύστερα από 297 μέρες απεργίας πείνας αποτελεί την τελευταία μεγάλη θυσία του λαού της Τουρκίας στον αγώνα για δημοκρατία και ελευθερία ενάντια στο αντιδραστικό καθεστώς Ερντογάν.

Οι αριστεροί και δημοκράτες αγωνιστές στην Ελλάδα στέκονται αλληλέγγυοι σε αυτόν τον σκληρό αγώνα και καταδικάζουν μαζί με τους Τούρκους αγωνιστές τα νέα εγκλήματα του τουρκικού κράτους που οδήγησαν στην εξόντωση των τριών αγωνιστών. Αυτή η καταδίκη πρέπει να εκφραστεί και με τη διοργάνωση συγκέντρωσης- διαδήλωσης καταγγελίας στην τουρκική πρεσβεία.

Η πραγματοποίησή της, ωστόσο, για να εξασφαλίσει την όσο δυνατόν μεγαλύτερη μαζικότητα χρειάζεται να προετοιμασθεί, λαμβάνοντας υπόψη και άλλες εξελίξεις και κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες. Πρώτα απ’ όλα, χρειάζεται μια συνεννόηση που θα έχει στο κέντρο της τους Τούρκους αγωνιστές που ζουν στην Ελλάδα, στο πλευρό των οποίων πρέπει να συμπαραταχθούν με τα καλέσματά τους και με τη συμμετοχή τους οι αριστερές και δημοκρατικές δυνάμεις που θέλουν να κινητοποιηθούν σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Τελευταία, παγιώνονται πρακτικές από οργανώσεις στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που, με αυθαίρετο τρόπο, χωρίς προηγούμενες συζητήσεις και συνεννοήσεις, αναλαμβάνουν «πρωτοβουλίες» κινητοποιήσεων για διάφορα ζητήματα, καθορίζοντας μονομερώς περιεχόμενο, τόπο, χρόνο. Και «καλούν», μετά, τις άλλες οργανώσεις να προσέλθουν…

Ενεργώντας, με ανάλογο τρόπο, το ΚΚΕ(μ-λ) έστειλε e-mail το βράδυ της Κυριακής 10 Μαΐου προς εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις για συγκέντρωση την Τετάρτη 13.5 στο Σύνταγμα και πορεία στην τουρκική πρεσβεία. Αυτή η λαθεμένη πρακτική, που τείνει να καθιερωθεί και σε άλλα ζητήματα, υποβαθμίζει τις διαδικασίες για την οργάνωση κινητοποιήσεων και υπονομεύει, τελικά, τις σχέσεις συνεργασίας που οφείλουν να οικοδομούν μεταξύ τους οι οργανώσεις της Αριστεράς. Επιπλέον,  υπονομεύει τη δυνατότητα πραγματοποίησης μιας πραγματικά μαζικής καταγγελίας των εγκλημάτων του τουρκικού καθεστώτος και συμπαράστασης στους Τούρκους αγωνιστές.

Το Μ-Λ ΚΚΕ θα συμμετάσχει στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον τουρκικό λαό, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, τις προϋποθέσεις για την καλύτερη πραγματοποίησή της, και δηλώνοντας τη σταθερή του διαφωνία και αντίθεση με τις πρακτικές που περιγράψαμε παραπάνω.

12-5-2020

Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης