Για το επίδομα της κυβέρνησης σε αστυνομικούς και λιμενικούς και τη στάση του ΚΚΕ

Κατηγορία: 

Υπερψηφίστηκε τη Δευτέρα 12/12 η τροπολογία της κυβέρνησης της ΝΔ για την παροχή επιδόματος 6οο ευρώ στους ένστολους της αστυνομίας και του λιμενικού. Κι αν η υποστήριξη της τροπολογίας από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση λίγο -πολύ ήταν δεδομένη (ο ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ ότι καπηλεύεται ακόμη και σήμερα τις ιδέες και τα οράματα της Αριστεράς, δίνει ξανά και ξανά τα διαπιστευτήριά του στο αστικό σύστημα), αλγεινή «εντύπωση» προκάλεσε η στάση του ΚΚΕ, το οποίο επίσης ψήφισε υπέρ της χορήγησης του επιδόματος.
Λαμβάνοντας υπόψη τη συγκυρία μέσα στην οποία ανακοινώθηκε και ψηφίστηκε η εν λόγω τροπολογία, η λαϊκή ρήση «ντράπηκε ακόμα κι η ντροπή» είναι κάτι παραπάνω από εύστοχη, όσον αφορά στη στάση του ΚΚΕ, του κόμματος που διατείνεται ότι είναι ο γνήσιος εκπρόσωπος των συμφερόντων της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας. Τι κι αν η ανακοίνωση της χορήγησης 600 ευρώ στις δυνάμεις καταστολής από τον Κ. Μητσοτάκη, έγινε προκλητικά παραμονές της 6ης Δεκέμβρη, 14 χρόνια έπειτα από τη δολοφονία του μαθητή Α. Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα. Τι κι αν η ανακοίνωση έγινε ανήμερα της δολοφονικής επίθεσης από αστυνομικό ενάντια στον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη… Φαίνεται πως η «βαριά και ιερή αγελάδα» των εκλογών έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ψήφισης αυτής της κατάπτυστης τροπολογίας εκ μέρους του ΚΚΕ, ακόμα και σε αυτήν την τραγική συγκυρία. Κι ενώ στην ίδια συγκυρία, οι μετανάστες θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο, με το λιμενικό να εφαρμόζει την ακραία αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, φαίνεται αμελητέο στον Περισσό το γεγονός ότι στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας η «αναγκαία» αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών (εξ ου ο μποναμάς για τις… άξιες υπηρεσίες των λιμενικών) φιγουράρει πρώτη…
Μετά την κατακραυγή εκ μέρους του δημοκρατικού, προοδευτικού και αριστερού κόσμου απέναντι σε αυτήν τη στάση, ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, προσπάθησε σε ομιλία του στον Ασπρόπυργο, να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα με φαιδρές δηλώσεις περί κατάργησης των σωμάτων καταστολής (ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ κλπ.). Όσο όμως κι αν η ηγεσία του Περισσού προσπαθεί να δικαιολογηθεί, οι πολιτικές συμπάθειες δεν κρύβονται. Το ΚΚΕ, έχοντας αναθεωρήσει εδώ και δεκαετίες τις κομμουνιστικές αρχές και τραβώντας το δρόμο της συμμόρφωσης στην αστική νομιμότητα, βλέπει στις συνθήκες της στυγνής καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, δυνατότητες εκδημοκρατισμού των σωμάτων ασφαλείας. Των οπλισμένων σωμάτων του κράτους, που με τις ευλογίες του τελευταίου, καταστέλλουν λαό και νεολαία για την επιβολή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Βλέπουν «παιδιά της εργατικής τάξης», «παιδιά μανάδων που ήταν παραδουλεύτρες σε χωριά», όπως προκλητικά έγραφαν στο Ριζοσπάστη για τον Κορκονέα λίγες μέρες μετά την δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου, εξωραΐζοντας στην πραγματικότητα την πράξη του ειδικού φρουρού. Αν όμως αυτά βλέπουν οι εκ του Περισσού, λαός και νεολαία βλέπουν ότι η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης πάει χέρι-χέρι με την καταστολή και την τρομοκρατία, φτάνοντας ακόμα και μέχρι τις κρατικές δολοφονίες. Βλέπουν την οικονομική «επιβράβευση» των «φυλάκων» του κράτους, αυτών που ξυλοφορτώνουν διαδηλωτές και πνίγουν στα χημικά τις διαδηλώσεις ενώ από την άλλη βλέπουν την δημόσια και δωρεάν Υγεία, Παιδεία και Πρόνοια να καρατομούνται και το εισόδημά τους να εξανεμίζεται. Καθότι η ρεφορμιστική «τύφλωση» δεν είναι μεταδοτική, δυστυχώς για το ΚΚΕ, λαός και νεολαία βλέπουν… Δικαιολογημένη λοιπόν όσο και αναγκαία η καταδίκη αυτής της στάσης από κάθε άνθρωπο δημοκράτη, προοδευτικό, αριστερό.

Διαβάστε επίσης