Για 6 συνεχόμενες εβδομάδες, οι φοιτητές λένε "ΟΧΙ" στα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Κατηγορία: 

Η Φοιτητική Πορεία χαιρετίζει το μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 15/2. Για 6η συνεχόμενη εβδομάδα χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ και πανεπιστημιακοί σε μία ακόμη μαζικότατη κινητοποίηση σε πολλές πόλεις της χώρας έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα από τον υπουργό Παιδείας. Η μαζική κάθοδος των φοιτητών στους δρόμους, οι μαζικές γενικές συνελεύσεις των συλλόγων, καθώς και οι συνεχείς αγωνιστικές τους αποφάσεις τώρα και ενάμιση σχεδόν μήνα πιστοποιούν πως ο αγώνας του φοιτητικού κινήματος είναι ένας αγώνας δίκαιος, ένας αγώνας με νικηφόρα προοπτική .
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη διαλυτική στάση των δυνάμεων της ΠΚΣ και των ΕΑΑΚ, όπως εκφράστηκαν τελευταία και στη συγκέντρωση στην Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό πως η διαδήλωση στην Αθήνα, ενώ είχε καλεστεί στις 12:00, ξεκίνησε στις 14:00 και τελείωσε λίγο πριν τις 16:00, λόγω των ηγεμονίστικων αντιλήψεων για το φοιτητικό κίνημα που έχουν οι παραπάνω δυνάμεις. Πρώτα ήταν τα ξεχωριστά πλαίσια στις συνελεύσεις, ύστερα τα ξεχωριστά συντονιστικά, τα ξεχωριστά πανό, οι ξυλοδαρμοί και τώρα, αφού -υποτίθεται- πως συμφωνήθηκε να κατέβουν ενιαία πανό στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, έπρεπε οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί που κατέβηκαν να στηρίξουν τον αγώνα των φοιτητών και η στάση εργασίας του ΕΚΑ τους κάλυπτε μέχρι τις 3:30, να περιμένουν τα στελέχη της ΚΝΕ και της ΑΡΑΣ να συνεννοηθούν για τη διάταξη των πανό, την τοποθέτηση των μελών τους σε αυτά και άλλα αντίστοιχα «ζητήματα», επιδεικνύοντας χαρακτηριστική αδιαφορία για τους χιλιάδες διαδηλωτές που περίμεναν να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η πορεία.
Η Φοιτητική Πορεία και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις, αναδεικνύοντας με τις ανακοινώσεις, τα συνθήματα και τις παρεμβάσεις τους την ανάγκη συνέχισης του αγώνα, συγκρότησης ενός πλατιού πανεκπαιδευτικού μετώπου για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας και συνένωσης των αγώνων του φοιτητικού, του αγροτικού και του εργατολαϊκού κινήματος σε ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και πάλης ενάντια στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική. Στην Αθήνα, τα δύο συνδικαλιστικά σχήματα συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με δικό τους μαχητικό μπλοκ, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή.

Διαβάστε επίσης