Δελτίο τύπου του ΣΕΚΑ για τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου 2020

Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες

που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου!

Κάτω η κρατική τρομοκρατία, κάτω η κυβερνητική βία και καταστολή!

Σήμερα, 06/12/20 υποβλήθηκαν σε βίαιες προσαγωγές από την Ελληνική Αστυνομία μια σειρά εκπρόσωποι σωματείων και συλλογικοτήτων οι οποίοι, τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας (μάσκες, αποστάσεις κλπ.), θέλησαν να αποτίσουν τιμή στον αδικοχαμένο Αλ. Γρηγορόπουλο, στο κέντρο της Αθήνας.

Μεταξύ αυτών, μέλη της Ε.Ε. και του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωποι σωματείων, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ακόμα και δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι κρατούνται σε άθλιες υγειονομικά συνθήκες. Νωρίτερα, άλλοι εκπρόσωποι συλλογικοτήτων, οργανώσεων και πολιτικών νεολαιών, αλλά και μεμονωμένοι συμπολίτες μας που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου 15χρονου μαθητή, στην «καλή περίπτωση» παρεμποδίστηκαν να αφήσουν έστω ένα λουλούδι στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλ. Γρηγορόπουλος, στην «κακή» προσήχθησαν και τιμωρήθηκαν ήδη με παράνομα πρόστιμα.

Είναι ολοφάνερο ότι η κρατική τρομοκρατία, η αστυνομοκρατία όλου του κέντρου της πρωτεύουσας, η βία και η καταστολή, με κερασάκι της τούρτας τη βροχή των προστίμων, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την «υγειονομική ασφάλεια» που επικαλείται ως πρόσχημα η Κυβέρνηση, η ίδια Κυβέρνηση που έχει τεράστιες ευθύνες τόσο για την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία και γενικώς στο δημόσιο σύστημα υγείας, όσο και για την συνεχιζόμενη μετάδοση του κορονοϊού στους χώρους εργασίας και στα ΜΜΜ.

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης η οποία μέσα από την απαγόρευση των συναθροίσεων των 4 ατόμων και άνω, απαγόρευση που επιβάλλει για δεύτερη φορά μέσα σε 20 ημέρες, επαναλαμβάνει ενέργειες τις οποίες γνωρίσαμε στις μαύρες σελίδες της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας, στις 21 Απριλίου του 1967 και στις 17 Νοεμβρίου του 1973!

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων άνευ όρων, και χωρίς την απόδοση σε αυτών κατηγοριών ή προστίμων. Καμία κατηγορία, κανένα πρόστιμο, καμία κρατική τιμωρία σε εκείνους που τίμησαν το Πολυτεχνείο (17/11), σε εκείνους που συμμετείχαν στην απεργία της 26/11, σε εκείνους που θέλησαν να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, στις 06/12!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Διαβάστε επίσης