Δεν δεχόμαστε τα ψίχουλα της Κοσμητείας-να συνεχίσουμε τον αγώνα

Κατηγορία: 

Η εξεταστική πλησιάζει και τα προβλήματα μας που προκύπτουν από το Πρόγραμμα Σπουδών παραμένουν, αφού η Συνέλευση των Καθηγητών αποφάσισε ότι καλώς έχουμε προαπαιτούμενα για να μπούμε στις Συνθέσεις και ότι καλώς δεν έχουμε επαναληπτική εξεταστική. Μάλιστα τελικά μας δίνουν..."επαναληπτι­κή εξεταστική " μόνο αν χρωστάμε 25 ects για το πτυχίο! Και αυτό το έδωσαν όπως μαθεύτηκε όχι γιατί το ήθελαν, αλλά για να μην κάνουμε καμιά κατάληψη.

Ως Φοιτητική Πορεία Νομικής θεωρούμε ότι πρέπει να βγάλουμε δύο συμπεράσματα:
Πρώτον, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η Κοσμητεία(σε αγαστή συνεργασία με το μεγαλύτερο μέρος των καθηγητών) αποτελεί όργανο υλοποίησης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Μιας πολιτικής που όπως και σε εμάς ή και σε άλλες σχολές εντατικοποιεί τα Προγράμματα Σπουδών, θεσπίζει αλυσίδες και προαπαιτούμενα, κόβει επαναληπτικές εξεταστικές. Με αυτούς λοιπόν που φέρνουν αυτά δεν χωράει κανένας διάλογος, όπως για παράδειγμα στο ζήτημα του πώς θα μπουν καλύτερα τα προαπαιτούμενα. Είναι φανερό ότι κάθε φορά που ο Σύλλογος πάει για "διάλογο" με ευθύνη της ΔΑΠ και της ΑΦΠ αυτό γίνεται για να μην προταθεί κάποια αγωνιστική κινητοποίηση και για να ροκανιστεί ο χρόνος. Αυτές οι δυνάμεις το 2015 στήριξαν αυτό το Πρόγραμμα Σπουδών και τώρα κάνουν σημαία τον υποτιθέμενο διάλογο ώστε να βάλουν πλάτες για να παραμείνει ως έχει.
Δεύτερον, αποδεικνύεται ότι πράγματι οι αγώνες είναι ο μόνος τρόπος να φέρουν νίκες. Τα ψίχουλα των 25 ects δόθηκαν ακριβώς για να μην υπάρξει κατάληψη ή αγωνιστική κινητοποίηση. Απέναντι στην ηττοπάθεια και στην μοιρολατρία του "δεν γίνεται τίποτα" να μαζικοποιήσουμε την Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 9/1 στις 2μμ(εξ'αναβολής Παρασκευή 11/1,2μμ). Με ενότητα στα αυτονόητα αιτήματα μας να αγωνιστούμε ανυποχώρητα μέχρι να τα κερδίσουμε.

Κάτω το "νέο" Πρόγραμμα Σπουδών
Να καταργηθούν τα προαπαιτούμενα
Να κατοχυρωθεί επαναληπτική εξεταστική για όλους
Ανθρώπινοι ρυθμοί σπουδών

Διαβάστε επίσης