Εγκαίνια! Η Πορεία ανοίγει τις πόρτες του πολιτιστικού της χώρου στις 17 Δεκεμβρίου!

Κατηγορία: 

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες προετοιμασίας του χώρου που θα αποτελέσει την πολιτιστική «βάση» τής Πορείας στην Αθήνα, φέρνοντας πολύ κοντά την ημέρα των επίσημων εγκαινίων της! Έτσι, δύο μόλις εβδομάδες από τη στιγμή που η νεολαία εξασφάλισε τη φυσική της έδρα (στο κέντρο της Αθήνας, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ισαύρων 29Γ), και χάρη στην προσωπική εργασία, την ενέργεια, τη διάθεση, τον ενθουσιασμό που έχουν καταθέσει σύντροφοι, και φίλοι όλων των ηλικιών, η Πορεία είναι σε θέση να ανακοινώνει την ημερομηνία κατά την οποία θα ανοίξει τις πόρτες τής πολιτιστικής της στέγης: στις 17 Δεκεμβρίου λοιπόν, ο χώρος που θα φιλοξενήσει την πιο πλατιά δουλειά τής οργάνωσης και της νεολαίας, πραγματοποιεί «επίσημη πρώτη»!

Βαδίζοντας γοργά προς την ημέρα των εγκαινίων, η Πορεία απευθύνει θερμή πρόσκληση πρώτα και κύρια στους κόλπους τής νεολαίας, μα και στους κύκλους φίλων και συναγωνιστών όλων των ηλικιών, να στηρίξουν με την παρουσία τους τη σημαντική προσπάθεια που τώρα ξεκινά. Και, φυσικά, να σταθούν δίπλα, να αγκαλιάσουν, να ενισχύσουν το ελπιδοφόρο πολιτιστικό «άνοιγμα» που επιχειρεί η Πορεία, καθώς θα πραγματοποιούνται, στο αμέσως προσεχές διάστημα, και τα πρώτα βήματα συστηματικής λειτουργίας τού χώρου.

Όπως έχει σημειωθεί από την πρώτη στιγμή, ένας πλούτος δραστηριοτήτων, με πολιτιστικό, καλλιτεχνικό, επιστημονικό, πολιτικό περιεχόμενο, θα αποτελέσει το πρόγραμμα λειτουργίας του πολιτιστικού πολυχώρου της Πορείας. Συζητήσεις, εκδηλώσεις, προβολές, εκθέσεις, δρώμενα, όλα έχουν θέση στο πρόγραμμα που θα διαμορφώσει και θα παρουσιάσει από τη νέα της βάση η Πορεία, από το οποίο δεν θα λείπουν τα γλέντια και οι βραδιές αφιερωμένες στο τραγούδι, στον χορό, στη διασκέδαση.    

Στην προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει (και ήδη δίνει τους πρώτους της καρπούς), ώστε μέσα σε λίγες εβδομάδες η πολιτιστική στέγη της Πορείας να είναι έτοιμη και  λειτουργική, πολύ σημαντική είναι και η οικονομική εξόρμηση (που θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου) με αποκλειστικό στόχο την κάλυψη των πρώτων εξόδων για τη διαμόρφωση του χώρου της νεολαίας και την εξασφάλιση του αναγκαίου εξοπλισμού του. Οι σύντροφοι της νεολαίας θα πρέπει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή και αυτής της προσπάθειας, γνωρίζοντας ότι το κουπόνι και η τρίμηνη οικονομική καμπάνια θα αποτελέσουν βασικό μέσο για μπορέσει να λειτουργήσει ο χώρος της Πορείας με καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά και για να μεταφερθεί όσο το δυνατόν πιο πλατιά και μακριά το μήνυμα της προσπάθειας που τώρα καταβάλλεται για να αποκτήσει η νεολαία τη δική της έδρα, την οποία τόσο επίμονα αναζήτησε.

Δηλωμένη πρόθεση της Πορείας είναι να μετατραπεί ο χώρος στην Ισαύρων 29Γ σε βάση συνάντησης της νεολαίας, σε βήμα από το οποίο θα εκφραστεί ζωντανά όσο και συντροφικά η πολιτιστική «αντιπρόταση» της Πορείας, κόντρα στην πολύμορφη βαρβαρότητα των καιρών μας. Ο ενθουσιασμός με τον οποίο έχουν αγκαλιαστεί οι πρώτες ενέργειες για να μπορέσει να ανοίξει και να λειτουργήσει ο πολιτιστικός χώρος της Πορείας, συνιστά ένα αισιόδοξο προμήνυμα για τις μελλοντικές δυνατότητες τόσο της πολιτιστικής στέγης όσο και της ίδιας της νεολαίας.

Διαβάστε επίσης