Εκδήλωση στη Σφήνα: 11 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 συμπληρώνονται 11 χρόνια από την ημέρα δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οδεύοντας προς την επέτειο λοιπόν η ΣΦΗΝΑ αποφάσισε να προβάλει το ντοκιμαντέρ από το «ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» «το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας». 11 χρόνια μετά λοιπόν ο δολοφόνος Κορκονέας αμετανόητος για την πράξη του κυκλοφορεί ελεύθερος σύμφωνα με τους νόμους της Δημοκρατίας τους. 11 χρόνια μετά το κράτος της καταστολής παραμένει στους δρόμους και με μια ιδιαίτερη οξύτητα το τελευταίο διάστημα εξαπολύει επιθέσεις σε οτιδήποτε που δεν υπακούει στην κανονικότητα τους (βλ ΑΣΟΕΕ, κινηματογράφος joker, Εξάρχεια, κλαμπ) 11 χρόνια μετά η ΝΔ δια στόματος Χρυσοχοΐδη δίνει τελεσίγραφο να αδειάσουν όλες οι καταλήψεις με το τελεσίγραφο να λήγει προκλητικά την ημερομηνία της 6ης Δεκέμβρη.
Αυτή η προβολή θέλουμε να αποτελέσει μια αφορμή ώστε να θυμηθούμε το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο πυροδοτήθηκε εκείνη η έκρηξη του λαού μας και ιδιαίτερα της νεολαίας αλλά και να συζητήσουμε για την σημερινή κατάσταση.
Για να ελαφρύνουμε όμως το κλίμα και για να χαλαρώσουμε παίρνοντας δυνάμεις, μετά την προβολή και την συζήτηση θα ακολουθήσει τσιπουροκαφενείο με εκλεκτούς μεζέδες ρακόμελο κι όχι μόνο που θα ετοιμάσουν τα μέλη και οι φίλοι της ΣΦΗΝΑΣ.

Αραβαντινού 6, Τετάρτη 04 Δεκέμβρη, ώρα 8μ.μ.

Διαβάστε επίσης