Εκπαιδευτικός Όμιλος: Όλοι στην πανεκπαιδευτική απεργιακή κινητοποίηση της Δευτέρας στο Εφετείο

poreia ekpaideutikos omilos

Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργία της Δευτέρας – Εφετείο στις 11.30 πμ

Όχι στην ποινικοποίηση του αγώνα των εκπαιδευτικών!

Η απεργία – αποχή να συνεχιστεί!

Κάτω η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης!

Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη και μαζική συμμετοχή των δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή, παρά τις κυβερνητικές απειλές και την προσπάθεια τρομοκράτησης. Η επιχείρηση της κυβέρνησης της ΝΔ να επιβάλλει τα μέτρα για την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών δεν είναι καινούργια. Ωστόσο, εδώ και τέσσερις δεκαετίες το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα με τους μεγάλους αγώνες του έβαλε φραγμό στις προσπάθειες αυτές, υπερασπίζοντας με αυτό τον τρόπο το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο και το δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά του λαού μας. Απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης ορθώνεται η ισχυρή και μαζική αντίσταση του εκπαιδευτικού κινήματος, των 160.000 δασκάλων και καθηγητών που αμφισβητούν και απορρίπτουν συνολικά τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα! Απέναντι στους ψηφισμένους νόμους της κυβέρνησης για την αξιολόγηση ορθώνεται ένα ισχυρό τείχος αντίστασης που εδώ και μήνες εμποδίζει και δεν εφαρμόζει τις κυβερνητικές εντολές για την αξιολόγηση των σχολείων. Οι εκπαιδευτικοί των δύο βαθμίδων συσπειρωμένοι στα σωματεία τους (ΣΕΠΕ – ΕΛΜΕ) συμμετέχουν μαζικά, σχεδόν καθολικά, στην απεργία – αποχή που κήρυξαν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΔΟΕ – ΟΛΜΕ).

Με απανωτές προσφυγές στα δικαστήρια, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ επιχειρεί να ποινικοποιήσει την απεργία – αποχή. Η κυβέρνηση κλιμακώνει την καταστολή ενάντια στο εκπαιδευτικό κίνημα και τις αγωνιστικές αποφάσεις που συντεταγμένα και με πολύ μεγάλη μαζικότητα αποφάσισαν τα συνδικαλιστικά του όργανα. Εφαρμόζοντας τον αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νόμο «Χατζηδάκη» ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, επιχειρεί να βάλει στο γύψο τα συνδικαλιστικά – δημοκρατικά δικαιώματα. Την επομένη μέρα μάλιστα της κατάπτυστης δικαστικής απόφασης στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής 1/10 οι εκπαιδευτικοί ήρθαν αντιμέτωποι με την απρόκλητη αστυνομική βία και καταστολή, με ξυλοδαρμούς και χημικά. Η κυβέρνηση της ΝΔ χτυπά τώρα το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα, τα εκπαιδευτικά σωματεία και την συνδικαλιστική τους δράση για να στείλει μήνυμα ότι η πολιτική της περιστολής των συνδικαλιστικών – δημοκρατικών δικαιωμάτων θα επιβληθούν με την πυγμή. Η κυβέρνηση θέλει να ενταφιάσει οριστικά το δικαίωμα στην διαδήλωση και την απεργία.

Παρά την καταστολή και το νέο κύμα κυβερνητικής τρομοκρατίας με απειλητικές εγκυκλίους, οι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν και μπαίνουν μαζικά και με συντριπτικά ποσοστά στην απεργία – αποχή. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές δείχνουν την αγωνιστική τους διάθεση να αντισταθούν στην τρομοκρατία και την καταστολή, να φτάσουν ως το τέλος τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση. Η απεργία – αποχή, που κήρυξαν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες μέσα από τις συλλογικές και δημοκρατικές τους διαδικασίες και με συντριπτικά ποσοστά, πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, παρά την κυβερνητική απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Ο αγώνας του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στην αξιολόγηση και όλη την αντιεκπαιδευτική πολιτική δεν θα κριθεί στα δικαστήρια. Θα κριθεί στον ανυποχώρητο δρόμο του μαζικού πανεκπαιδευτικού αγώνα με όπλο τη διαδήλωση και την απεργία. Τα εκπαιδευτικά σωματεία και οι Ομοσπονδίες να καταγγείλουν ανοιχτά την κυβερνητική καταστολή και την ποινικοποίηση του αγώνα. Πρέπει άμεσα τα πρωτοβάθμια σωματεία (ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ) να προχωρήσουν σε έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις για να περιφρουρήσουν με κάθε τρόπο την απεργία – αποχή και την συνδικαλιστική δράση. Η 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ – ΔΟΕ πρέπει να αποτελέσει βήμα καταγγελίας, κλιμάκωσης και μαζικοποίησης του αγώνα!

– Κάτω η πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας! Οι αγώνες μας δεν ποινικοποιούνται!

– Δεν θα εφαρμοστούν τα κυβερνητικά σχέδια για την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών!

– Να ανατραπεί όλη η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης!

Όλοι στον αγώνα και την απεργία – αποχή!

Υπερασπίζουμε το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο, τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα!

Εκπαιδευτικός Όμιλος – Αντιτετράδια της εκπαίδευσης

Διαβάστε επίσης