Ενισχυμένη η φοιτητική Πορεία στις φοιτητικές εκλογές της 17ης Απρίλη! Συνεχίζουμε αγωνιστικά!

Κατηγορία: 

H Φοιτητική Πορεία συμμετείχε με αγωνιστικό παλμό και ζωντάνια στη μάχη των εκλογών της 17ης Aπριλίου, αντιμετωπίζοντας τις φοιτητικές κάλπες ως πολιτικό γεγονός, μακριά από την εκλογολαγνεία που έχουν να επιδείξουν πολλές άλλες παρατάξεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η περισσότερο ενισχυμένη, σταθεροποιημένη και συστηματοποιημένη φετινή παρουσία της Φοιτητικής Πορείας σε μια σειρά από σχολές (κυρίως σε πανεπιστήμια της Αθήνας) αποτυπώθηκε και εκλογικά, με αποτελέσματα που δείχνουν αύξηση της επιρροής της.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στην Αθήνα, στην Aνώτατη Σχολή Kαλών Tεχνών η Φοιτητική Πορεία συγκέντρωσε 65 ψήφους και 2 από τις 7 έδρες, ενώ μάλιστα μοιράζεται και την 3η έδρα με την παράταξη της ΕΑΑΚ. Στην Oδοντιατρική έλαβε 28 ψήφους και 1 έδρα, στο Παιδαγωγικό 20 ψήφους και 1 έδρα, στο Πάντειο, και μέσα σε ρεσιτάλ νοθείας από τις «καθεστηκυίες» παρατάξεις, 73 ψήφους, στη Φιλοσοφική 43 ψήφους και στο Φυσικό 4 ψήφους.
Στο TEI Hγουμενίτσας, η «Πρωτοβουλία» σπουδαστών, στα πλαίσια της οποίας δραστηριοποιούνται συναγωνιστές της Φοιτητικής Πορείας, απέσπασε 87 ψήφους καθώς και 5 από τις συνολικά 7 έδρες.
Με το βλέμμα στραμμένο στις φοιτητικές όσο και ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές μάχες της επόμενης ημέρας, η Φοιτητική Πορεία θα αξιοποιήσει τα θετικά αποτελέσματα που είχε στις φοιτητικές εκλογές, για να συνεχίσει τον αγώνα της, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της, για φοιτητικό κίνημα αφυπνισμένο, οργανωμένο, αγωνιστικά συνειδητοποιημένο και προσανατολισμένο.

Διαβάστε επίσης