ΕΡΓΑΣ: Κάλεσμα στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου – Συγκέντρωση 11 πμ στην Κλαυθμώνος

Κατηγορία: 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!

Οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και στα συλλαλητήρια στις 10 Ιούνη ύψωσαν ένα πρώτο ισχυρό αγωνιστικό ανάχωμα για την απόκρουσή του. Διέψευσαν τις ηγεσίες των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων και τις δυνάμεις που τη δική τους άρνηση να κηρύξουν απεργιακούς αγώνες, τη δική τους αδράνεια, συμβιβαστικότητα και υποταγή απέναντι στην κυβερνητική πολιτική προσπαθούν να τη «χρεώσουν» στους εργαζόμενους με ανυπόστατες, προσχηματικές δικαιολογίες (ότι ο κόσμος δήθεν δεν τραβάει, δεν συμμετέχει σε απεργίες και άλλα παρόμοια).

Οι ίδιες ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, παρά τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων και την εκφρασμένη αγωνιστική τους διάθεση, κωλυσιεργούσαν όλο αυτό το διάστημα. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ παραμένει ως τώρα άφωνη, ενώ η ΑΔΕΔΥ μαζί με το ΕΚΑ κήρυξαν αρχικά στάσεις εργασίας για την Τετάρτη 16 Ιουνίου, ένα βήμα που συνιστά αποκλιμάκωση και υποχώρηση του απεργιακού αγώνα. Η ισχυρή πίεση όμως που άσκησαν οι εργαζόμενοι, τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι Ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και μια σειρά από Εργατικά Κέντρα, οδήγησαν σε αναδίπλωση και σε αλλαγή της αρχικής τους θέσης. Κάτω από αυτή την πίεση η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ προχώρησε στην κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 16 Ιουνίου.

Η 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου πρέπει να διευρυνθεί εδώ και τώρα, να αποκτήσει πανεργατικά χαρακτηριστικά. Αυτό που προέχει τούτη τη στιγμή για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι να δώσει μεγαλύτερη δύναμη στον αγώνα του για την αποτροπή του αντεργατικού τερατουργήματος. Να κλιμακωθεί ο απεργιακός αγώνας, να κηρυχθεί γενική πανεργατική απεργία στις 16 Ιουνίου!

Η ΕΡΓ.Α.Σ καλεί το ΕΚΑ και όλα τα συνδικάτα να κηρύξουν άμεσα 24ωρη πανεργατική απεργία στις 16/6. Καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη νέα απεργία και στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Όλοι στη μάχη για να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης!

Στην Αθήνα η ΕΡΓ.Α.Σ. καλεί στη συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11.00πμ στην πλ. Κλαυθμώνος.

Διαβάστε επίσης