ΕΡΓΑΣ: Πανεργατική κινητοποίηση την Πέμπτη ενάντια στο αντισυνδικαλιστικό έκτρωμα Χατζηδάκη

ergas

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Εργαζόμενοι -ες

Η κυβέρνηση με ταχείς ρυθμούς προχωρά ακάθεκτη στην εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, με τις σαρωτικές αλλαγές που αυτός φέρνει στα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την ψήφισή του τον Ιούνη, βιάστηκε να εφαρμόσει διατάξεις του που αφορούν στο δικαίωμα των σωματείων και ομοσπονδιών να προκηρύσσουν απεργία, όταν έβγαλε παράνομη την απεργία των καθηγητών, οι οποίοι αντιτάχθηκαν και εξέφρασαν αφενός την αντίθεσή τους με την επιβολή συμμετοχής καθηγητών ως άμισθων επιτηρητών στις εξετάσεις μαθητών σε πρότυπα σχολεία, καθ’ υπέρβαση του ωραρίου τους. Οι μεγαλοεργοδότες του ιδιωτικού τομέα, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, σπεύδουν να αξιοποιήσουν τον νόμο αυτό, με τη σειρά τους. Στην περίπτωση της επιχείρησης e-food, οι ρυθμίσεις του νόμου Χατζηδάκη, που αποτελούσαν πάγιες αξιώσεις των επιχειρήσεων αυτού του είδους, μπήκαν σε εφαρμογή για τη μετατροπή των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας των εργαζομένων τους σε αυτοαπασχολούμενους, κάτι που ωστόσο δεν επέτρεψαν οι εργαζόμενοι με τις άμεσες, μαζικές κινητοποιήσεις τους να συμβεί.  Πατώντας πάνω στον νόμο Χατζηδάκη, το Υπουργείο Παιδείας έστειλε στα δικαστήρια την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και την έβγαλε παράνομη. Το ίδιο έγινε  και με τις απεργίες που κήρυξαν τις τελευταίες μέρες  οι εργαζόμενοι της COSCO στον σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ), στο λιμάνι του Πειραιά και τα δικαστήρια πάλι με βάση το νόμο Χατζηδάκη  τις έβγαλαν παράνομες.

Καθώς το αντεργατικό οπλοστάσιο κυβέρνησης και εργοδοτών έχει ενισχυθεί σε υπέρτατο βαθμό, χάρη στις διατάξεις αυτού του νόμου, ο οποίος ήρθε να πατήσει πάνω σε αντίστοιχους νόμους όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, αναμένεται από 1/1/2022, να τεθούν σε εφαρμογή όσα ο νόμος προβλέπει και για την καταγραφή στοιχείων των σωματείων στο Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΓΕΜΗΣΟΕ) του Υπουργείου Εργασίας , ένα κανονικό φακέλωμα  κάθε σωματείου, καθώς και η επιβολή των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών για τις εκλογικές διαδικασίες και τις συνελεύσεις όλων των συνδικαλιστικών φορέων.

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο, όπου η αφωνία και απραξία  των κυρίαρχων δυνάμεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ στις διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων όλων των βαθμίδων, είναι κάτι παραπάνω από επιζήμια και επικίνδυνη.

Είναι ανάγκη  τώρα να τεθεί στην πρώτη γραμμή της συνδικαλιστικής πάλης των εργαζομένων η ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη.

Όλες οι αγωνιστικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος πρέπει να συνταχθούν σε αυτή την κατεύθυνση για  να  δημιουργηθεί  πανεργατικό πανελλαδικό μέτωπο αγώνα που θα φράξει το δρόμο στο αντισυνδικαλιστικό νομοθετικό έκτρωμα  της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η υπόθεση της ανατροπής των διατάξεων του νέου αντεργατικού νόμου είναι υπόθεση που έχει να αντιμετωπίσει κάθε συνδικάτο, μια υπόθεση, ωστόσο,  που μπορεί να προχωρήσει μόνο με τη δημιουργία ενός πλατιού συνδικαλιστικού μετώπου πάλης. 

Για το σκοπό αυτό η  ΕΡΓ.Α.Σ. καλεί σε συγκέντρωση στη πλατεία Κλαυθμώνος την Πέμπτη 4 Νοέμβρη στις 6μμ.

-ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

-ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

-ΚΑΤΩ Ο ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ