ΕΡΓΑΣ: Όλοι στην απεργία και τις κινητοποιήσεις των διανομέων την Παρασκευή 24/09, στις 11 π.μ., στο Π. Άρεως!

Κατηγορία: 

Από τον αγώνα δρόμου για το μεροκάματο ,πάνω από χίλιοι διανομείς , βρίσκονται μαχητικά στον δρόμο του αγώνα σε Αθήνα , Θεσσαλονίκη , Πάτρα ,Λάρισα , Βόλο , Χανιά και Ηράκλειο. Μετά την σημερινές μαζικές και επιτυχημένες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι διανομείς μετέτρεψαν σε πράξη τις δηλώσεις τους ότι η σημερινή στάση εργασίας ήταν προειδοποιητική και προχωράνε σε 24ωρή απεργία την Παρασκευή σε όλη την Ελλάδα.
Αυτό που κινητοποιεί τους διανομείς είναι τα δίκαια αιτήματά τους. Αιτήματα καθοριστικής σημασίας για τον βιοπορισμό και την ασφάλεια τους. Συγκεκριμένα τα αιτήματα είναι:

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αορίστου χρόνου με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Κατάργηση των αξιολογήσεων
Ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά
Να σταματάει η διανομή όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνας, παγετός κ.λπ.
Να οριοθετηθούν ορθολογικά οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης, ώστε να διασφαλίζονται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.
Μέσα Ατομικής Προστασίας
Εταιρικό δίκυκλο και κινητό

Αιτία ωστόσο για την κήρυξη της απεργίας στάθηκε και η στάση της εταιρείας e-food η οποία μετά τον ωμό εκβιασμό της προηγούμενης εβδομάδας αντιμετώπισε προκλητικά και την σημερινή κινητοποίηση. Οι εργαζόμενοι διανομείς έφτασαν στο Νέο Ηράκλειο στα γραφεία της e-food με μοτοπορεία που ξεκίνησε από το κέντρο της Αθήνας , προκειμένου να συναντηθούν με τους υπεύθυνους. Η εταιρεία υποδέχθηκε τους εργαζόμενους με παραταγμένες κλούβες των ΜΑΤ και αρνήθηκε αρχικά να συναντηθεί με τους εργαζόμενους. Στη συνέχεια επιτράπηκε η είσοδος σε αντιπροσωπεία των σωματείων μόνο που από την εταιρεία απουσίαζαν όλοι οι αρμόδιοι! Τους διανομείς υποδέχθηκαν κάποιοι υπάλληλοι της εταιρείας οι οποίοι θα μετέφεραν τα αιτήματα των εργαζομένων… Μα τα αιτήματα ήταν γνωστά εδώ και μέρες. Οι εργαζόμενοι δεν πήγανε για να τα γνωστοποιήσουν στα γραφεία της εταιρείας. Πήγανε για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Στους εκβιασμούς και τις προκλήσεις οι διανομείς απάντησαν όπως αντιστοιχεί σε ανθρώπους που με κρύο , βροχή , χαλάζι βρίσκονται στον δρόμο για να βγάλουνε το μεροκάματο. Μέσα από τα σωματεία τους κήρυξαν 24ώρη απεργία για την Παρασκευή 24/09.

Ο αγώνας αυτός δεν είναι μόνο των διανομέων αλλά και των εργαζομένων όλης της χώρας. Η αλληλεγγύη τους όλη την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πολύ σημαντική. Η περαιτέρω στήριξη είναι καθοριστική προκειμένου οι διανομείς να νικήσουν . Το μεγαλύτερο φιλοδώρημα που μπορούν οι εργαζόμενοι άλλων κλάδων να προσφέρουν είναι η στήριξη της απεργίας και των απεργιακών κινητοποιήσεων της Παρασκευής.

Η Εργατοϋπαλληλική Αγωνιστική Συνεργασία (ΕΡΓΑΣ) καλεί όλους τους εργαζόμενους διανομείς την Παρασκευή να μην πάνε ούτε μία παραγγελία , τους καλεί να απεργήσουν! Είτε εργάζονται στην e-food , στην wolt , στην rocket , στις διάφορες αλυσίδες εστιατορίων ή σε συνοικιακά καταστήματα η απεργία είναι μονόδρομος. Η μοναδική λύση στα προβλήματά τους βρίσκεται στον μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα. Τα αιτήματα των διανομέων δεν είναι μόνο δίκαια. Οι εργαζόμενοι διανομείς έχουν και την δύναμη να τα επιβάλλουν.

Όλοι στην απεργία και τις απεργιακές κινητοποιήσεις την Παρασκευή 24/09. Όλοι στην συγκέντρωση και μοτοπορεία στις 11:00 Π.Άρεως άγαλμα Κων/νου.