Εχθροί και εισβολείς είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ - Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

prosfyges evros

Μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση διαμορφώνεται. Ένας εκρηκτικός συνδυασμός συν­θη­κών και παραγόντων, που συσσωρεύονται στη χώρα και την περιοχή μας, προκαλεί μεγάλη ανησυχία για τα επερχόμενα. Η Ελλάδα της χρεοκοπίας και των εν ενεργεία μνημονίων, μια χώρα λεηλατημένη από τους δανειστές της, με ένα λαό φτωχο­ποιημένο από την οικονομική κρίση. Η Ελλάδα της ξενοδουλείας και της υποτέλειας στους ισχυρούς, υποχείριο, στρατόπεδο και ορμητήριο της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα της υποχωρητικότητας και του ενδοτισμού απέναντι στον επεκτατισμό της τουρκικής ολιγαρχίας, που ετοιμάζεται για τη Χάγη της απεμπόλησης εθνικής κυριαρχίας και δικαιωμάτων. Η Ελλάδα πειραματόζωο της προσφυγικής κρίσης, ένα απέραντο στρατόπεδο εγ­κλω­βισμού προσ­φύγων κατ’ εντολή των Ευρω­παίων «εταίρων» της. Η Ελλάδα αντιμέτωπη με μια με­γάλη, ολόπλευρη, πολυσύνθετη κρίση. 

Η Ελλάδα αυτή -που τη διαφεντεύει η ντόπια ολιγαρχία με τους πάτρωνές της- κείται σε ένα εγγύς και ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον (από την Ουκρανία και τα Βαλκάνια έως τη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Βόρεια και Ανατολική Αφρική) που χαρακτηρίζεται από αστάθεια και ανατροπές, εύθραυστες και αναδιατασσόμενες συμμαχίες, σφοδρούς ανταγωνισμούς και επεμβάσεις των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ, Ρωσίας, ΕΕ) με συσσώρευση στρατών, στόλων, κάθε λογής όπλων και μηχανών πολέμου, με ταυτόχρονη ανάδειξη και επιθετική εμπλοκή περιφερειακών δυνάμεων (Τουρκία, Ισραήλ, Ιράν, Σ. Αραβία), με επεκτεινόμενες και εντεινόμενες πολεμικές συγκρούσεις, διάλυση κρατών και επαναχάραξη συνόρων και, τέλος, με την επιταχυνόμενη οικονομική διείσδυση της ραγδαία ανερχόμενης Κίνας. Πρόκειται για έναν απειλητικό συνδυασμό και εύφλεκτη συσσώρευση συνθηκών και παραγόντων που δυναμιτίζουν το παρόν και ναρκοθετούν το μέλλον του λαού και της χώρας. 

Ιμπεριαλιστική βία και υποκρισία

Η κλιμακούμενη ιμπεριαλιστική βία, ο πόλεμος, η καταστροφή και λεηλασία χωρών, η καθυπόταξη και καταλήστευση του πλούτου τους, το αιματοκύλισμα και η τρομακτική εξαθλίωση των λαών τους, σε εκτεταμένες περιοχές του πλανήτη -στη Μ. Ανατολή, την Αφρική, την Κεντρική Ασία, τη Λατινική Αμερική- έχει ως άμεση συνέπεια τα ιστορικών διαστάσεων προσφυγικά και μεταναστευτικά ρεύματα που μετακινούνται από τις εμπόλεμες και λεηλατημένες περιοχές προς την «προηγμένη Δύση», προς τις χώρες-θύτες, δηλαδή. Με την Ελλάδα να είναι η κύρια πύλη εισόδου στον «παράδεισο» της ΕΕ.

Μόνο που ο «ελεύθερος κόσμος» αυτός, η Ευρώπη της «αλληλεγγύης», της «δικαιοσύνης», των «ελευθεριών» και του «ανθρωπισμού», είναι μονάχα στα χαρτιά. Δίπλα στα κροκοδείλια δάκρυα, τις ανέξοδες διακηρύξεις και τις δηλώσεις ευαισθησίας -τάχα- και συμπαράστασης των αξιωματούχων της στους κατατρεγμένους αυτής της γης, υψώνει φράκτες, κλείνει σύνορα (βαλκανικός διάδρομος), μαντρώνει τους απόκληρους σε κολαστήρια όσο πιο μακριά γίνεται από την καρδιά της -τις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης κυρίως- στις χώρες πρώτης υποδοχής (στην Ελλάδα πρωτίστως), δημιουργεί σώματα συνοριοφυλακής-ακτοφυλακής (Frontex) ταχείας επέμβασης και αποτροπής, αναχαιτίζει με βία και θάνατο. Με τις διαβόητες Συμφωνίες του Δουβλίνου και τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε φράκτη της και μηχανισμό ανάσχεσης απέναντι στα προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα και τα ελληνικά νησιά σε φυλακές της - επιβάλλοντας να εξετάζονται σε αυτά τα αιτήματα ασύλου. Τώρα, προωθεί νέα αντιδραστικά σχέδια για κλειστά κέντρα κράτησης και «περιφερειακές πλατφόρμες αποβίβασης» - τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτός είναι ο «ανθρωπισμός» τους, αυτό είναι το πραγματικό, αποκρουστικό πρόσωπο του «Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου» τους. Η βία και η υποκρισία διαδέχονται, χωρίς σταματημό, η μία την άλλη.

Ποιοι τάχα, από ποιους,
 και ποια σύνορα υπερασπίζονται;

Η τελευταία εκτράχυνση της επιθετικότητας της τουρκικής ολιγαρχίας, που δημιουργεί συνεχώς νέα «τετελεσμένα» σε βάρος της χώρας μας, αυτές τις μέρες παίρνει τη μορφή των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που στέλνονται από τον Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά σύνορα -χερσαία και θαλάσσια- για να χρησιμοποιηθούν ως μέσο πίεσης και εκβιασμού της ΕΕ και της Ελλάδας, σε μια τυχοδιωκτική ανάπτυξη των γεωστρατηγικών φιλοδοξιών του. 

Πώς αντιδρά σε αυτή την εξέλιξη η κυβέρνηση Κυρ. Μητσοτάκη; Καταφεύγει σε μια ακροδεξιά ρητορική περί «εισβολέων» και «ασύμμετρης απειλής» και επιστρατεύει στρατό και αστυνομία αναλαμβάνοντας το ρόλο του συνοριοφύλακα της ΕΕ, του μηχανισμού ανάσχεσης και αποτροπής με βία και καταστολή -ακόμη και στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά πραγματοποιείται στις επίμαχες περιοχές-, του δεσμοφύλακα των προσφύγων. Και ταυτόχρονα εξαγγέλλει μέτρα αναστολής παραλαβής αιτήσεων ασύλου, φυλακίσεων, και άμεσης απέλασης χωρίς καταγραφή, ενάντια στα βασικά δικαιώματα και ελευθερίες των ξεριζωμένων από τον τόπο τους. Μετατρέπει τη χώρα μας σε «ασπίδα προστασίας» της ΕΕ, κατά δήλωση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με αντάλλαγμα-εξαγορά 700 εκατομμύρια! Σε ένα απέραντο κολαστήριο, όπου θα συνωστίζονται όλο και πιο πολλοί κατατρεγμένοι, γιατί κανένας φράκτης και κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να ανακόψει τα προσφυγικά και μεταναστευτικά ρεύματα και γιατί οι «εταίροι» της ΕΕ έχουν φροντίσει να σφραγίσουν τα δυτικά σύνορα της Ελλάδας.

Από δίπλα, αποθρασυμένες οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές φωνές απαιτούν «ριζικές λύσεις». Δηλαδή, σιδερόφρακτα σύνορα με ηλεκτροφόρους φράκτες και τείχη, πλωτά φράγματα, θαλάσσια απώθηση και πνιγμούς, στρατόπεδα σε ξερονήσια και βραχονησίδες - νέες εκδοχές Γυάρου και Μακρονήσου. «Πολιτοφυλακές» οργανώνονται και μαζί με τα αστυνομικά και στρατιωτικά σώματα, με πολεμικές κραυγές και όπλα, «αντιμετωπίζουν» τους «εισβολείς» με βία και καταστολή. Ο μηχανισμός ανάσχεσης σε πλήρη δράση. Ακόμη και γερμανοί νεοναζί έσπευσαν να «υπερασπιστούν» τα σύνορα! Ο εθνικιστικός παροξυσμός σε έξαρση. Η μισαλλοδοξία, το ρατσιστικό μίσος ξεχειλίζουν, δηλητηριάζουν το σώμα της ελληνικής κοινωνίας.

Ποιοι τάχα, από ποιους, και ποια σύνορα υπερασπίζονται; Μια κυβέρνηση και ένα αστικό πολιτικό σύστημα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και λοιποί) που έχουν δώσει -όλοι με τη σειρά τους- γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ. Που έχουν καταργήσει τα σύνορα και έχουν παραχωρήσει το έδαφος και την κυριαρχία της πατρίδας μας μετατρέποντάς την σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο αυτών που δημιουργούν, κάθε ώρα, κάθε μέρα, τα αλματωδώς αυξανόμενα δεκάδες εκατομμύρια προσφύγων και μεταναστών. Αυτών τα συμφέροντα και τα σύνορα προστατεύουν. Εχθροί, επικυρίαρχοι και εισβολείς είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ.

Μια κυβέρνηση και ένα αστικό πολιτικό σύστημα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και λοιποί) που είναι, επιπλέον, έτοιμοι να «διαπραγματευτούν» εθνική κυριαρχία και δικαιώματα και να υποχωρήσουν στις επεκτατικές διεκδικήσεις της τουρκικής ολιγαρχίας. Αυτής που τώρα τάχα την αντιμάχονται στο πρόσωπο των προσφύγων και μεταναστών.  

Υπεράσπιση των συνόρων, υπεράσπιση της πατρίδας, σημαίνει πρώτα απ’ όλα άσκηση μιας πολιτικής εθνικής ανεξαρτησίας, μιας πολιτικής εθνικής κυριαρχίας, μιας πολιτικής που εναντιώνεται σε αυτούς που μας θεωρούν φόρου υποτελείς, που σκορπίζουν το θάνατο και την καταστροφή και μετατρέπουν λαούς ολόκληρους σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Η ελληνική ολιγαρχία και το εκάστοτε πολιτικό της προσωπικό έχουν αποδείξει διαχρονικά -από την ίδρυση του ελληνικού κράτους έως τις μέρες μας- πως είναι στον αντίποδα αυτής της πολιτικής. Υπεράσπιση των συνόρων δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση, βία και καταστολή, φυλακίσεις και απελάσεις των απόκληρων του κόσμου.

Διαβάστε επίσης