Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ φιλοδοξεί να γίνει η νέα φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ! Και τα πάει μια χαρά...

Κατηγορία: 

Τι και αν η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κυβέρνηση εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Τι και αν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα είχε κάθε λόγο να ασκήσει έστω και προσχηματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τι και αν τις τελευταίες μέρες στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου Παντείου συνυπέγραψε σε μια σειρά αγωνιστικά ψηφίσματα (βλέπε την απόφαση του Δ.Σ. για τους 5 φοιτητές που ενδέχεται να εκδοθούν στις ιταλικές αρχές με σαθρό κατηγορητήριο όπως και την απόφαση για έναν αδίκως συλληφθέντα από το πρώτο αντιφασιστικό συλλαλητήριο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) προφανώς λόγω της παραζάλης της από τον γαλάζιο εμφύλιο που μαίνεται στο εσωτερικό της, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έρχεται να διαψεύσει και τους πιο αισιόδοξους για την μελλοντική στάση της!

Σε σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Παντείου, η ΔΑΠ αρνήθηκε, για μια ακόμη φορά, να συνυπογράψει ψήφισμα για την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών στις 2 Δεκέμβρη. Το ίδιο έκανε και η ΠΚΣ (!) προβάλλοντας μάλλον ανεδαφικά επιχειρήματα για την επιλογή της αυτή!

Η γενική συνέλευση των φοιτητών θα διεξάγονταν:

  1. με αντικείμενο τα φλέγοντα προβλήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ειδικά στο Πάντειο.

  2. τη συμμετοχή του συλλόγου στην πιθανή κήρυξη γενικής – πανεργατικής απεργίας στις 3 Δεκέμβρη.

  3. τη συμμετοχή του συλλόγου στις εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα με αφορμή την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη.

Μπροστά σε όλα αυτά και με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ξεδιπλώνεται, καταρρίπτοντας και το τελευταίο φληνάφημα, περί κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και κοινωνικής ευαισθησίας, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όχι μόνο δεν λέει κουβέντα αλλά και υποσκάπτει κάθε απόπειρα συλλογικής απάντησης των φοιτητών του Παντείου απέναντι σε όλα αυτά αντιλαϊκά-αντιφοιτητικά μέτρα που υλοποιούνται αλλά και σε όσα έρχονται. Οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό καθηγητών καθώς και διοικητικών υπαλλήλων σε συνδυασμό με τον διαρκώς μειούμενο προϋπολογισμό αλλά και με τα εξειδικευμένα προβλήματα του κάθε τμήματος ξεχωριστά, συνθέτουν ένα περιβάλλον συνολικής απαξίωσης και υποβάθμισης του ιδρύματος, φέρνοντας όλο και πιο κοντά ένα νέο “σχέδιο Αθηνά”...

Ελλείψει κυβερνητικής παράταξης στα Πανεπιστήμια και μπροστά στο ενδεχόμενο να ορθωθούν αντιστάσεις μέσα σε αυτά, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ γίνεται η υπεύθυνη μνημονιακή δύναμη παντός καιρού, υποκαθιστώντας αριστοτεχνικά το πολιτικό κενό της κυβέρνησης στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, διασφαλίζοντας έτσι την ακέραιη εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών- αντιφοιτητικών μέτρων!

Δίνουμε συλλογική – αγωνιστική απάντηση !

Απέναντι σε κάθε απόπειρα αποσυγκρότησης των φοιτητικών συλλόγων και τη μετατροπή τους σε απονεκρωμένα γραφειοκρατικά όργανα- βραχίονες μεταφοράς της μνημονιακής πολιτικής στα πανεπιστήμια!

Απέναντι στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και σε κάθε άλλη δύναμη που λειτουργεί ενάντια στα πραγματικά συμφέροντα των φοιτητών

Απέναντι σε δυνάμεις που παρά τις διακηρύξεις τους, με την πρακτική τους υπονομεύουν την αγωνιστική ανασυγκρότηση των συλλόγων!

Απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης -κουαρτέτου που γεννά ανέργους, που δίνει τα σπίτια μας στους τραπεζίτες, που τσεκουρώνει τα εκπαιδευτικά μας δικαιώματα!

Διαβάστε επίσης