Η ηγεσία του ΚΚΕ σταθερά στο δρόμο της εθνικής συναίνεσης και ομοψυχίας

koutsoumpas evros

Σε επίσκεψή του στη Θράκη ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, βρέθηκε σε φυλάκιο στις Καστανιές Έβρου, όπου συναντήθηκε με  κουστωδία στρατιωτικών επιτετραμμένων, με τον υποστράτηγο Βασιλάκη και το διοικητή ταξιαρχίας Χατζηγεωργίου.

Η δήλωση του Κουτσούμπα, ωστόσο από κει και πέρα, αποτυπώνει το πνεύμα  μιας ρεφορμιστικής γραμμής που συστηματικά καλλιεργεί το ΚΚΕ, τη γραμμή της εθνικής ομοψυχίας και συναίνεσης .

«Δεν είναι μόνο συμβολική η επίσκεψή μας, είναι και ουσιαστική, γιατί θέλουμε να τιμήσουμε, μέσα από την επίσκεψή μας και τη συζήτηση με τους στρατευμένους νέους της πατρίδας μας και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, την πάλη του ελληνικού λαού για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, για την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, για να ζήσουμε ειρηνικά, με φιλία με όλους τους γειτονικούς λαούς, ενάντια στις επεμβάσεις και τους πολέμους. Και φυσικά σ' αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να σταματήσει η εργαλειοποίηση των προσφύγων, των μεταναστών, από τη μεριά της κυβέρνησης του Ερντογάν και την πίεση που ασκεί στην περιοχή κάτω από το φόντο και της απαράδεκτης Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, αλλά και το ρόλο των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ, άλλων τέτοιων δυνάμεων στην περιοχή που προκαλούν πολέμους, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και γεμίζουν τη χώρα με αμερικανικές βάσεις θανάτου.»

Παραθέτοντας αυτό το απόσπασμα της δήλωσης του Κουτσούμπα μπορεί να γίνει κατανοητή η ηχηρή συγκάλυψη της κυβέρνησης της ΝΔ από το ΚΚΕ.

Ο Κουτσούμπας επαναλαμβάνει ατόφια την κυβερνητική επιχειρηματολογία για την εργαλειοποίηση των προσφύγων από τον Ερντογάν.

Προφανώς υπάρχει εργαλειοποίηση των κατατρεγμένων προσφύγων από την εκεί μεριά των συνόρων, όμως υπάρχει κι άλλη τόση εργαλειοποίηση από την εδώ μεριά, από την ελληνική κυβέρνηση, την οποία το ΚΚΕ αποσιωπά.

Η ταύτιση των προσφύγων με τα εργαλεία του Ερντογάν, η εμφάνισή τους ως τουρκικά υποχείρια και όπλα βοηθάει την αντιπροσφυγική και ξενοφοβική ρητορεία και εξυπηρετεί το αντιδραστικό παιχνίδι της κυβέρνησης και της ΕΕ, που στοχοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετατρέπει  από θύματα σε υπαίτιους.

Καθώς το ΚΚΕ κινείται σε μια τέτοια επικίνδυνη κατεύθυνση τροποποίησε τη θέση του και τώρα ζητάει την καταγραφή των προσφύγων στην Τουρκία και από κει να μεταφέρονται στις χώρες της Ευρώπης δίνοντας ουσιαστικό άλλοθι στους φράκτες της ελληνικής κυβέρνησης και στην πολιτική της αποτροπής στα νησιά.

Προ τριών μηνών στον Έβρο η κυβέρνηση ξεσήκωσε κουρνιαχτό μεγάλο και κινητοποίησε ένοπλα σώματα και ακροδεξιούς παρακρατικούς για την προάσπιση υποτίθεται των συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας απέναντι στους ρακένδυτους πρόσφυγες και στις μωρομάνες, χαρακτηρίζοντάς τους «ασύμμετρη απειλή». Την ίδια ακριβώς θέση της  «ασύμμετρης απειλής» επανέλαβε και ο Κουτσούμπας με δήλωσή του.
Όταν  σε επόμενη φάση τούρκοι στρατιώτες εισέβαλαν σε ελληνικό έδαφος καταλαμβάνοντας 16 στρέμματα ελληνικού εδάφους, η ελληνική κυβέρνηση όταν δεν κατάφερε όπως θέλησε αρχικά να κουκουλώσει το θέμα, δήλωνε πως δεν υπάρχει πρόβλημα για  … λίγα μέτρα!!

Αυτή είναι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης και διαχρονικά της ντόπιας ολιγαρχίας. Λεονταρισμοί και παληκαρισμοί απέναντι στα θύματα των πολέμων,  απέναντι στα θύματα των ιμπεριαλιστών αφεντικών και υποτέλεια απέναντι στους ιμπεριαλιστές πάτρωνες, υποχωρητικότητα και εκχώρηση κυριαρχικών  δικαιωμάτων απέναντι στους ισχυρούς.

Οι Αμερικανοί που γεμίζουν τη χώρα μας με βάσεις θανάτου, όπως αναφέρει  ο Κουτσούμπας, είναι η μια όψη. Η εκχώρηση των βάσεων ως  έκφραση της ξένης εξάρτησης, η υποτέλεια  και ο ραγιαδισμός, είναι η άλλη όψη, που συστηματικά συγκαλύπτεται από την ηγεσία του ΚΚΕ. 

Σε όλη τη δήλωσή του ο γραμματέας του ΚΚΕ δε λέει μία κουβέντα για τις ευθύνες της κυβέρνησης για την εκχώρηση και το παζάρεμα των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Κουβέντα για την κυβέρνηση των υποτελών που εκλιπαρούν για την ξένη προστασία, κουβέντα για την εξάρτηση της χώρας μας από τον ξένο παράγοντα, για την εξάρτηση της χώρας που δε χωράει στη γραμμή της ηγεσίας του ΚΚΕ, όπως δε χωράει και το αίτημα και ο αγώνας για την εθνική ανεξαρτησία που όχι μόνο έχει εξοβελίσει η ηγεσία του ΚΚΕ, αλλά και καταπολεμά.

 

Διαβάστε επίσης