Η κρατική καταστολή και τρομοκρατία δεν μπορούν να κάμψουν τα αντιπολεμικά - αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας!

Κατηγορία: 

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει απερίφραστα το τεράστιο κύμα κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής που εξαπολύει τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση Τσίπρα υποδέχεται μετά βαΐων και κλάδων τον αρχηγό της κυβέρνησης των ΗΠΑ και αρχιμακελάρη των λαών, πρόεδρο Ομπάμα. Για την υποδοχή του Αμερικανού προέδρου μετατρέπει την Αθήνα σε “νεκρή ζώνη” στήνοντας φράκτες, επιβάλλοντας γενικευμένη απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ακολουθώντας το γνώριμο αυταρχικό κατήφορο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προχωρά σε απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων ενάντια στην επίσκεψη Ομπαμα, καταπατώντας τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πετώντας το ψευτοδημοκρατικό προσωπείο της, αποκαλύπτει στο σκληρό και αποκρουστικό πρόσωπο του αυταρχισμού και της καταστολής. Αντιμετωπίζει τις λαϊκές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ως εχθρικές ενέργειες απέναντι στο ξένο αφεντικό της.

Από την αναγγελία του ερχομού του Ομπάμα στη χώρα, η κυβέρνηση κάτω από τις υποδείξεις και τις επιταγές της αμερικανικής πρεσβείας και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, έχει αναπτύξει δυνάμεις καταστολής και αστυνομοκρατίας σε όλη την Αθήνα. Οι εκατοντάδες πράκτορες ξένοι και ντόπιοι, οι δεκάδες ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές, η έντονη παρουσία των ΜΑΤ σε κάθε γειτονιά συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό αστυνομοκρατούμενης πόλης.

Η επίσκεψη του Ομπάμα πραγματοποιείται στην έναρξη των εκδηλώσεων για την 43η επέτειο από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973. Η επίσκεψη του επικεφαλής του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού αλλά και η θερμή υποδοχή του από τη μεριά της αμερικανόδουλης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποτελεί πρόκληση και ευθεία προσβολή προς το λαό μας και τους μεγάλους αγώνες που έδωσε ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτικοφασιστική δικτατορία, με κορυφαία στιγμή την εξέγερση του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί το λαό να μην καμφθεί από το κλίμα της τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας που επιδιώκει να επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Να βγει αποφασιστικά στους δρόμους και να πάρει μέρος αγωνιστικά και μαχητικά στις αντιπολεμικές – αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στις 15/11 και 17/11 προς την αμερικανική πρεσβεία, να διατρανώσει την αντίθεσή του απέναντι στους Αμερικάνους φονιάδες των λαών!

Η κρατική τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν!

Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα!

Έξω οι φονιάδες των λαών!

Όλοι στους δρόμους και στα αντιπολεμικά – αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια!

Τρίτη 15/11 στις 5.30μμ συγκέντρωση της ΛΑ-ΑΑΣ στο Πολυτεχνείο

Διαβάστε επίσης