Η Πορεία στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζει την Πυξίδα της!

Λίγο μετά την συμπλήρωση ενός έτους από την δημιουργία του ΣΗΜΑΤΟΣ στην Αθήνα και μερικούς μήνες μετά την ΣΦΗΝΑ στα Γιάννενα, η ΠΟΡΕΙΑ εγκαινιάζει το τον τρίτο κατά σειρά πολιτιστικό της χώρο, την ΠΥΞΙΔΑ στη Θεσσαλονίκη.

Ύστερα από επίμονη και εντατική δουλειά όχι μόνο των μελών, αλλά και φίλων της ΠΟΡΕΙΑΣ ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες και προετοιμασίες για να καταστεί ο νέος χώρος έτοιμος και λειτουργικός, η ΠΥΞΙΔΑ στη Μητσαίων 7 ανοίγει τις πόρτες της το Σάββατο στις 17 Μάρτη.

Η απόφαση για το νέο αυτό εγχείρημα και η υλοποίηση του αντικατοπτρίζουν την οργανωτική ανάπτυξη αλλά και τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται για την νεολαία μας στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Με οδηγό τη θετική εμπειρία του ΣΗΜΑΤΟΣ και της ΣΦΗΝΑΣ επιδιώκουμε ο νέος μας χώρος να αποτελέσει βάση συνάντησης της νεολαίας της πόλης.

Πυξίδα μας στην πορεία του νέου αυτού εγχειρήματος αποτελεί μια διαφορετική πολιτιστική πρόταση αντίθετη προς τα κυρίαρχα πολιτιστικά πρότυπα και την «υποκουλτούρα» που επιβάλει καθημερινά το κυρίαρχο σύστημα. Πολύμορφες εκδηλώσεις με προβολές ταινιών, επιστημονικές συζητήσεις, εκθέσεις κάθε είδους, πολιτικές εκδηλώσεις αλλά και βραδιές γλεντιού με ζωντανή μουσική, χορό και τραγούδι θα συνθέσουν το νέο πρόγραμμα της ΠΥΞΙΔΑΣ.

Η ύπαρξη ενός χώρου νεολαίας μέσα από τον οποίο η ΠΟΡΕΙΑ θα μπορεί να καταθέτει τη δική της πολιτική και πολιτιστική «αντιπρόταση» αποτελεί αναμφίβολα μια πολύ θετική εξέλιξη. Ωστόσο η ενεργή συμμετοχή και στήριξη στις κάθε είδους εκδηλώσεις της ΠΥΞΙΔΑΣ από ευρύτερα κομμάτια νεολαίας αποτελεί για μας σταθερή επιδίωξη ώστε να αποτελέσει η ΠΥΞΙΔΑ ένα ζωντανό πολιτιστικό «εργαστήρι».

Το Σάββατο στις 17 Μάρτη μετά τις 7:30 ο χώρος μας στη Μητσαίων 7 ανοίγει τις πόρτες του και περιμένει τους φίλους της ΠΟΡΕΙΑΣ να γλεντήσουμε με ζωντανή μουσική, εκλεκτούς μεζέδες και ποτό. Σας περιμένουμε να κουβεντιάσουμε, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε στα εγκαίνια του νέου μας πολιτιστικού χώρου, της ΠΥΞΙΔΑΣ.

Διαβάστε επίσης