Η τοποθέτηση του Μ-Λ ΚΚΕ στην εκδήλωση-αφιέρωμα στον επαναστάτη Αρμενάκ (Ορχάν) Μπακίρ

ekdilosi

Πραγματοποιήθηκε απόψε (31/1) στην ΑΣΟΕΕ η εκδήλωση για την απότιση φόρου τιμής στον επαναστάτη Αρμένιο κομμουνιστή και καθοδηγητικό στέλεχος του TKP/ML, ΑΡΜΕΝΑΚ (ΟΡΧΑΝ) ΜΠΑΚΙΡ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο εκπρόσωπος του ΤΚP/ML και στη συνέχεια απεύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι του ΚΚΕ(μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του εκπροσώπου του Μ-Λ ΚΚΕ.

συντρόφισσες και σύντροφοι

Συγκεντρωθήκαμε εδώ στη σημερινή εκδήλωση με πρωτοβουλία των σ. του TKP/ML, του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (μαρξιστικού-λενινιστικού), για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε έναν επαναστάτη Αρμένιο μαχητή και καθοδηγητικό στέλεχος του TKP/ML, στον ΑΡΜΕΝΑΚ (ΟΡΧΑΝ) ΜΠΑΚΙΡ.

Στο πρόσωπό του τιμάμε και όλους τους αγωνιστές του κομμουνιστικού κινήματος στην Τουρκία και στην Ελλάδα. Τιμάμε όλους τους επαναστάτες του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, που έδωσαν την ζωή τους για τα ιδανικά της απελευθέρωσης της εργατικής τάξης από την εκμετάλλευση και την καταπίεση, για τα μεγάλα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.

Τιμάμε τους κομμουνιστές, που κράτησαν ψηλά την επαναστατική σημαία του μαρξισμού-λενινισμού και την υπεράσπισαν από τις επιθέσεις όχι μόνο της αστικής τάξης και της αντίδρασης αλλά και του προδοτικού ρεβιζιονισμού.

Οι λαοί της Τουρκίας και της Ελλάδας έχουν να δείξουν ήρωες στον αγώνα για λευτεριά, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και σοσιαλισμό. Οι κομμουνιστές στην Ελλάδα και την Τουρκία έχουν σταθεί η ψυχή αυτού του αγώνα.

Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τους επαναστάτες – κομμουνιστές, τους κομμουνιστές-μαρξιστές-λενινιστές, που έχουν θυσιαστεί για την μεγάλη υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης είναι να συνεχίσουμε αδιάλλακτα στο «δρόμο» τους. Αντλώντας διδάγματα από την ιστορία μας, οι κομμουνιστές μαρξιστές-λενινιστές στην Ελλάδα και στην Τουρκία οφείλουμε να δυναμώσουμε τους επαναστατικούς δεσμούς μας με τους λαούς μας και να συμβάλουμε αποφασιστικά στους κοινούς τους αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στις κυρίαρχες αντιδραστικές τάξεις των δύο χωρών.

Οφείλουμε να εργαστούμε για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος στις χώρες μας. Για την ενίσχυση του μ-λ κινήματος και την καταπολέμηση του ρεβιζιονισμού και κάθε εχθρικού προς το κομμουνιστικό κίνημα ρεύματος. Για την ανάπτυξη των διεθνιστικών σχέσεων των μαρξιστών-λενινιστών.

σύντροφοι και συντρόφισσες

Η εκδήλωση μας πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο. Στους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, τα αντιλαϊκά χτυπήματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Η δεκαετής αντιλαϊκή επέλαση που έφεραν τα μνημόνια της ΕΕ και του ΔΝΤ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Η ΝΔ, με τον «αέρα» της κυρίαρχης δύναμης στο αστικό πολιτικό σύστημα, στο δρόμο, που της έστρωσε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόζει μια σκληρή ταξική πολιτική. Νέες αντεργατικές ανατροπές, νέα λιτότητα και φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, νέες μειώσεις στις ισχνές -έτσι κι αλλιώς- κοινωνικές δαπάνες, μεγαλύτερο χτύπημα στα δημοκρατικά και εργατοσυνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, συστηματική αποσύνθεση και διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, ολοκληρωτικό ξεπούλημα των υποδομών και του πλούτου της χώρας στους δανειστές. Ο αυταρχισμός, η ανοιχτή αστυνομοκρατία και η καταστολή παίρνουν όλο και πιο άγρια έκφραση.

Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ ενισχύει το μεγάλο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές και ταυτόχρονα βαθαίνει την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική εξάρτηση της χώρας από τις δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Μόλις χθες ψήφισε τη νέα κατάπτυστη συμφωνία επέκτασης των αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα, που μετατρέπει τη χώρα μας σε ορμητήριο των επιθετικών πολεμικών σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συναίνεση της αστικής αντιπολίτευσης ασκεί μια πολιτική εθνικής υποτέλειας, που εναποθέτει στην ξένη προστασία τα συμφέροντα του λαού και της χώρας. Μια πολιτική πειθήνιας υπακοής και διεκπεραίωσης όσων επιτάσσουν οι δυνάστες της χώρας και του λαού, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η ντόπια ολιγαρχία.

Στην άλλη όχθη του Αιγαίου η κυβέρνηση Ερντογάν συνεχίζει και κλιμακώνει την αντιδραστική πολιτική της σε βάρος του τουρκικού λαού, καταδιώκοντας τους λαϊκούς αγωνιστές, ενώ με την εξωτερική πολιτική της, με φιλοδοξίες περιφερειακής δύναμης, απειλεί και επεμβαίνει σε γειτονικές χώρες, εμπλέκοντας τον τούρκικο λαό σε επικίνδυνες στρατιωτικές και πολεμικές περιπέτειες.

συντρόφισσες και σύντροφοι

Οι διαιρέσεις και ανακατατάξεις στη δύναμη των διεθνών ιμπεριαλιστικών κέντρων προκαλούν απότομη κλιμάκωση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για την αναδιανομή των σφαιρών επιρροής. Ειδικά οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ισχυρών περιφερειακών χωρών στο εύφλεκτο τόξο, που ορίζεται από τις βορειο-αφρικανικές ακτές, την πολύπαθη Μέση Ανατολή και καταλήγει στην Ουκρανία, πυροδοτούν νέες πιο επικίνδυνες εξελίξεις.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις επηρεάζονται καθοριστικά από τα συμφέροντα και τις παρεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και τον ανταγωνισμό τους για τον έλεγχο πάνω στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, που προσλαμβάνει τώρα οξύτατη μορφή λόγω της διαμάχης που ξέσπασε για την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου, τον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης των χωρών της περιοχής και την πρόσφατη συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης.

Η έμπρακτη αμφισβήτηση από την πλευρά της Τουρκίας των Διεθνών Συνθηκών, που ρυθμίζουν τα σύνορα της περιοχής στη στεριά και τη θάλασσα, με την στρατιωτική εισβολή στη Συρία, με τις προκλητικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, με τις συνεχείς παραβιάσεις και παραβάσεις του ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου στο Αιγαίο και τώρα με την τουρκο-λυβυκική συμφωνία, που οξύνει στο έπακρο την κρίση, αποτελούν εξελίξεις που ωθούν σε κλιμάκωση της έντασης και δημιουργούν ένα εύφλεκτο έδαφος που απειλεί να πυροδοτήσει επικίνδυνες τυχοδιωκτικές πολεμικές περιπέτειες και συγκρούσεις στην άμεση περιοχή μας.

Όπως δείχνει η ιστορία, όποιος τρέφει επεκτατικές βλέψεις σε βάρος άλλης χώρας και εκτοξεύει απειλές ενάντια στην εδαφική της ακεραιότητα, αυτός, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, δεν θα διστάσει να φτάσει μέχρι τον πόλεμο για να τις πραγματοποιήσει.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις της μεγαλοαστικής τάξης, δεμένες σφιχτά στο άρμα του ιμπεριαλισμού και αντιμέτωπες με τις συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής τους στο εσωτερικό, εφαρμόζουν μια διπλή πολιτική υποτέλειας και τυχοδιωκτισμού, που στρέφεται ενάντια στα πραγματικά εθνικά συμφέροντα και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το λαό μας. Από τη μια, προσπαθούν να κατευνάσουν την επιθετικότητα της Άγκυρας με μια πολιτική ενδοτισμού και υποχωρήσεων, αποφεύγοντας να ανακηρύξουν τις AOZ ακόμη και σε περιοχές που δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα μαζί της, και, από την άλλη, για να εξισορροπήσουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, προχώρησαν στην αμερικανόπνευστη «στρατηγική συμμαχία» με το σιωνιστικό Ισραήλ και το φασιστικό καθεστώς της Αιγύπτου, εμπλέκοντας με τυχοδιωκτικό τρόπο τη χώρα μας στη φιλοπόλεμη πολιτική των ΗΠΑ και του ισραηλινού σιωνισμού και θέτοντας σε μεγάλους κινδύνους το λαό μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι έτοιμη να εμπλακεί στα επεμβατικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, στέλνει στην Ανατ. Μεσόγειο και στον Περσικό κόλπο φρεγάτα δίπλα στο γαλλικό αεροπλανοφόρο καθώς και μια συστοιχία “Πάτριοτ” στη Σαουδική Αραβία και δηλώνει έτοιμη να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη μόλις αποφασιστεί από την ΕΕ.

σύντροφοι και συντρόφισσες

Ο λαός μας καλείται να αναπτύξει ένα στιβαρό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, θέτοντας στην πρώτη γραμμή πάλης την ειρήνη και τη φιλία των λαών, την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.

Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Αντίθετα μπορούν να συμβιώσουν ειρηνικά, αναπτύσσοντας την πάλη τους ενάντια στη σοβινιστική και εθνικιστική υστερία των κυρίαρχων τάξεων της Τουρκίας και της Ελλάδας, ενάντια στην υποδαύλιση του εθνικιστικού μίσους ανάμεσα στις δύο χώρες και τους λαούς, ενάντια στην καλλιέργεια επεκτατικών βλέψεων και αλλαγής συνόρων.

Μόνο ο κοινός αγώνας των λαών Ελλάδας και Τουρκίας ενάντια στους κοινούς εχθρούς τους, τον ιμπεριαλισμό και τις ντόπιες κυρίαρχες τάξεις, τα ξένα πολυεθνικά μονοπώλια, που έρχονται να καταληστεύουν τον εθνικό τους πλούτο, είναι σε θέση να οδηγήσει σε μία φιλειρηνική επίλυση των προβλημάτων και να συμβάλει στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία και την απαλλαγή τους από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά.

Οι μαρξιστικές-λενινιστικές δυνάμεις στην Ελλάδα και στην Τουρκία καλούμαστε να δώσουμε πρωτοπόρα αυτόν τον αγώνα, επιδιώκοντας να φέρουμε σε πέρας αυτό που ξεκίνησαν οι επαναστάτες κομμουνιστές, που τιμάμε με τη σημερινή εκδήλωση μας.

Ζήτω η φιλία των λαών Ελλάδας και Τουρκίας

Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός

Διαβάστε επίσης