Η Φοιτητική Πορεία Θεσσαλονίκης για τα περιστατικά τραμπουκισμών ανάμεσα σε ΚΝΕ και ΕΑΑΚ στο ΑΠΘ

Κατηγορία: 
ΑΠΘ

Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει τα περιστατικά τραμπουκισμών και ξυλοδαρμών που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες στο ΑΠΘ, ανάμεσα στις δυνάμεις της ΚΝΕ και των ΕΑΑΚ. Η οργανωτική αντιπαράθεση, το ξύλο και οι τραμπουκισμοί δεν έχουν σχέση με το οργανωμένο συνδικαλιστικό-φοιτητικό κίνημα, με την κουλτούρα της πολιτικής αντιπαράθεσης, πολύ δε περισσότερο με τις αξίες της Αριστεράς. Αυτές οι πρακτικές ανήκουν παραδοσιακά στο χώρο της Δεξιάς, της ακροδεξιάς και του φασισμού, που με μπράβους και κάθε λογής τραμπούκους όλες τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν προσπαθήσει να χτυπήσουν το φοιτητικό κίνημα. Ακόμα, τέτοιες ενέργειες είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης, ώστε να συκοφαντεί το άσυλο, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του. Να παρουσιάζει το άσυλο ως "εστία ανομίας" και τις αριστερές παρατάξεις και τους Φοιτητικούς Συλλόγους σαν περιθωριακούς που παίζουν ξύλο. Ειδικά σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση έχει ποινικοποιήσει το φοιτητικό συνδικαλισμό και που θέλει να καταργήσει τις παρατάξεις, αυτές οι ενέργειες είναι επικίνδυνες και πρέπει να απομονωθούν από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες μαζικά.
Άσχετα με το ποιος χτύπησε πρώτος και οι δύο προαναφερόμενες δυνάμεις τάσσονται και υπερασπίζονται την "οργανωτική αντιπαράθεση" και τα ξύλα και για αυτό, η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει και τους δύο, αλλά και τον οποιονδήποτε υιοθετεί αυτές τις πρακτικές.

ΥΓ: Οι δύο αυτές δυνάμεις που τώρα χτυπιούνται συκοφαντώντας το φοιτητικό κίνημα, είχαν από κοινού υποταχθεί την περίοδο των απαγορεύσεων στην κυβέρνηση, αρνούνταν τα δημόσια ανοιχτά καλέσματα σε διαδηλώσεις, έκαναν συμβολικές ολιγάριθμες κινητοποιήσεις και υπερασπίζονταν το "μετά θα λογαριαστούμε". Από κοινού, έκλεισαν τις φοιτητικές κινητοποιήσεις το Φλεβάρη του 2021. Τώρα, όχι μόνο δεν ξεπλένονται με αυτές τις ενέργειες, αλλά αντίθετα υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική -ξανά-.

Διαβάστε επίσης