Η Φοιτητική Πορεία καλεί στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 10/03! Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα!

Κατηγορία: 
poreia

Η τελευταία περίοδος έχει σημαδευτεί από μια ακόμα μεγαλύτερη όξυνση της κρατικής βίας και καταστολής. Η εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ και ο ξυλοδαρμός φοιτητών, η σκληρή καταστολή διαδηλώσεων που έγιναν για την ικανοποίηση του νόμιμου αιτήματος Κουφοντίνα και τέλος το ξύλο των ΜΑΤ στις 7/3 στην πλατεία της Ν. Σμύρνης και τα χημικά που ακολούθησαν εναντίον της πορείας διαμαρτυρίας που ακολούθησε δείχνουν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σκληρύνει τη στάση της ενάντια στον εχθρό – λαό και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του.
Σε αυτό το αυταρχικό πλαίσιο το φοιτητικό κίνημα απέδειξε με τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε όλη την Ελλάδα, ότι διαθέτει ισχυρά αποθέματα δυνάμεων για να συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια στον πρόσφατα ψηφισμένο αντιεκπαιδευτικό νόμο. Ειδικότερα, ήταν οι μαζικές φοιτητικές κινητοποιήσεις που έσπασαν το κλίμα της κυβερνητικής τρομοκρατίας και τις χουντικού τύπου απαγορεύσεις και έκαναν κατορθωτό να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις που μέχρι εκείνη τη στιγμή απαγορεύονταν ή περιορίζονταν στο πεζοδρόμιο της πλατείας Κοραή.
Ταυτόχρονα, το φοιτητικό κίνημα πρέπει να απομονώσει την πολιτική στάση των ρεφορμιστικών δυνάμεων, του ΜΑΣ και των ΕΑΑΚ, οι οποίες μετά την ψήφιση του νόμου, υπονομεύουν τον αγώνα του και τον οδηγούν στο κλείσιμο. Παρ’ όλα αυτά, κόντρα στη στάση αυτών των δυνάμεων, οι κινητοποιήσεις που ακολούθησαν την ψήφιση του νόμου σε όλη την Ελλάδα και οι οποίες θα μπορούσαν να είναι ακόμα πιο μαζικές αν οι συγκεκριμένες δυνάμεις είχαν διαφορετική στάση, ήταν ιδιαίτερα μαζικές.
Σε αυτόν τον δρόμο πρέπει να συνεχίσει το φοιτητικό κίνημα, το δρόμο των γενικών συνελεύσεων και των μαζικών κεντρικών διαδηλώσεων. Απορρίπτοντας την γραμμή της υπονόμευσης και του συμβιβασμού των ρεφορμιστικών δυνάμεων συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή του αντιεκπαιδευτικού νόμου, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της αστυνομικής βίας και καταστολής.
Όλοι στο συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων Τετάρτη 10/3 στη 1 στα Προπύλαια

Διαβάστε επίσης