Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει την καταστολή σε βάρος των φοιτητών του ΑΠΘ

Κατηγορία: 
apth

Σε έφοδο μέσα στο χώρο του Α.Π.Θ και συγκεκριμένα στο κτήριο της Πρυτανείας, προκειμένου να διαλύσουν την κατάληψη των φοιτητικών συλλόγων, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Η έφοδος αυτή έγινε ύστερα από ενημέρωση που έκανε ο Πρύτανης του Α.Π.Θ προς τον εισαγγελέα.

Στη συνέχεια, προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές, ενώ βασάνιζαν δημόσια τον έναν συλληφθέντα, όπως φαίνεται και στα βίντεο που έχουν ήδη διακινηθεί στο διαδίκτυο.

Ως Φοιτητική Πορεία καταδικάζουμε το νέο αυτό αυταρχικό κρεσέντο καταστολής των κινητοποιήσεων των φοιτητών. Καταδικάζουμε την καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Καταδικάζουμε τις προσαγωγές και καλούμε σε άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Πρέπει να τονίσουμε πως τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθώς η Κυβέρνηση της Δεξιάς θέλει να βάλει στο «γύψο» τις συλλογικές διαδικασίες, τις κοινοποιήσεις και τους αγώνες των φοιτητών και όλου του λαού. Η κυβέρνηση θέλει μια αστυνομοκρατούμενη κοινωνία με σκοπό την περαιτέρω καταβαράθρωση των δημοκρατικών-εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.

Η μόνη απάντηση είναι αυτή του μαζικού και ανυποχώρητου αγώνα.

Όλοι στους δρόμους και στις διαδηλώσεις!

Διαβάστε επίσης