Θεσσαλονίκη: Ανταπόκριση από τη διαδήλωση καταγγελίας του εγκλήματος κατά των προσφύγων

Πολύ μαζική η διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, η διαδήλωση καταγγελίας του εγκλήματος που συνέβη σε βάρος τους ανοιχτά της Πύλου, με αποτέλεσμα, 80 ως τώρα, νεκρούς.
Η διαδήλωση πήρε αντιιμπεριαλιστικο-αντιπολεμικό χαρακτήρα, κατήγγειλε την πολιτική κυβέρνησης ΕΕ.
Η διαδήλωση ξεκίνησε από την Καμάρα, κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πέρασε από το αμερικανικό προξενείο, κατέβηκε στην παραλία και κατέληξε στο χώρο του αναβληθέντος, λόγω του γεγονότος, Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ.
Το Μ-Λ ΚΚΕ πήρε μέρος στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση με δικό του πανό και μπλοκ. Με τα υλικά και τα συνθήματα του κατήγγειλε την αντιμεταναστευτική πολιτική κυβέρνησης ΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί η για ακόμα μια φορά πολυδιάσπαση των συγκεντρώσεων, καθώς οι δυνάμεις του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 8.
Επίσης, το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση που δέχθηκε το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση της Καμάρας από αναρχικούς, με τη συμμετοχή και κάλυψη μάλιστα μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται σε διαδήλωση υπέρ των προσφύγων, όταν είναι το κόμμα που υπερασπίζεται το φράχτη στον Έβρο πρέπει να καταγγελθεί πολιτικά και να αποκαλυφθεί η φύση του κόμματος αυτού. Δεν λύνεται οργανωτικά, πολύ δε περισσότερο κανείς δεν όρισε εργολάβους του κινήματος τους αναρχικούς, ώστε να καθορίζουν αυτοί ποιος έχει δικαίωμα να συμμετέχει και ποιος όχι στις κινητοποιήσεις. Τώρα η αναρχία θεωρεί ότι νομιμοποιείται να στρέφεται απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι μέσα στις απαγορεύσεις, οι αναρχικοί στη Θεσσαλονίκη είχαν στραφεί απέναντι στο οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και την Αριστερά με τους ίδιους όρους.

Διαβάστε επίσης