Θεσσαλονίκη: Ανταπόκριση από τη φοιτητική διαδήλωση της Πέμπτης

Κατηγορία: 
Θεσσαλονίκη κινητοποίηση

Μαζική άλλη μια φοιτητική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, χθες 22/9, γεγονός που αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην κυβερνητική πολιτική της καταστολής και των ταξικών φραγμών. Εκατοντάδες μέλη φοιτητικών συλλόγων και πολιτικών οργανώσεων διαδήλωσαν από την Καμάρα, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, περνώντας από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και καταλήγοντας στο ΑΠΘ.

Για ακόμα μια φορά, η αστυνομία ήταν προκλητική, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης διμοιρίες την ακολουθούσαν από πίσω και στα πλάγια. Να σημειωθεί ότι οι δυνάμεις της ΚΝΕ, πραγματοποίησαν ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας, μαζί με την ΕΣΔΕΠ (Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού) του ΑΠΘ.

Όταν η διαδήλωση των φοιτητικών συλλόγων πέρασε από εκεί, η ΕΣΔΕΠ δέχτηκε να προπορευτεί στη διαδήλωση, η οποία ήδη πραγματοποιούνταν, αλλά οι δυνάμεις της ΚΝΕ, με χρονική απόσταση ακολούθησαν την διαδήλωση, μη μπορώντας να κάνουν κι αλλιώς, αφού αν και πρώτη δύναμη (!), δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν παρά μόνο ορισμένες δεκάδες μέλη τους.

Η Φοιτητική Πορεία συμμετείχε με τα υλικά της στη διαδήλωση  των φοιτητικών συλλόγων από την Καμάρα, διαδίδοντας την ανάγκη της ανάπτυξης του μαζικού αγώνα για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών νόμων και της πολιτική της καταστολής.

Διαβάστε επίσης