Θεσσαλονίκη: Η τρομοκρατία δεν περνάει! Χιλιάδες στους δρόμους της πόλης! Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή του νόμου του Υπουργείου Παιδείας!

Κατηγορία: 

Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει την εισβολή και την βίαιη εκκένωση της Πρυτανείας από τις δυνάμεις καταστολής. Καταγγέλλει για ακόμα μία φορά την καταπάτηση του Πανεπιστημιακού ασύλου. Πρέπει να τονίσουμε πως σήμερα θα τελείωνε και η κατάληψη της Πρυτανείας του Α.Π.Θ., κάτι το οποίο είχε ανακοινωθεί. Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση της δεξιάς έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο και με το πνεύμα του «Νόμου και Τάξη» από το πρωί είχε μετατρέψει το κέντρο της πόλης σε «αστακό». Ελικόπτερο της αστυνομίας, drone, ματ, κλούβες είχαν αναπτυχθεί για να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές που θα διαδήλωναν τόσο για την καταπάτηση του ασύλου, όσο και για την κατάργηση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοίδη.

Η απάντηση των φοιτητών και διάφορων εκπαιδευτικών σωματείων ήταν άμεση και από τις 11 π.μ άρχισε να συρρέει μαζικά κόσμος στο Άγαλμα Βενιζέλου. Η πορεία ξεκίνησε στις 1:30 μ.μ, οπού χιλιάδες κόσμου έδωσαν ηχηρό μήνυμα πως δεν τρομοκρατούνται και παλεύουν για τα δίκια τους. Η πορεία, περνώντας από κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατευθύνθηκε προς το ΥΜΑΘ και έπειτα προς την Καμάρα. Μόλις η πορεία έφτασε στην Καμάρα και αφού είχε προχωρήσει αρκετά η κεφαλή της πορείας, 15-20 άτομα άρχισαν να πετούν μπουκάλια προς στους αστυνομικούς και αυτοί με τη σειρά τους προχώρησαν στη βίαιη διάλυση του μαζικότατου συλλαλητηρίου. Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε, ότι οι προβοκατόρικες ενέργειες του α/α χώρου λειτουργούν ως βούτυρο στο ψωμί της καταστολής.

Ως Φοιτητική Πορεία συμμετείχαμε με αυτόνομο μπλοκ στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο καταδίκης του αυταρχισμού της κυβέρνησης, όπου με συνθήματα και με πλατειά διακίνηση της ανακοίνωσης μας, συμβάλαμε ενεργά στο να καταγγελθεί στο λαό της Θεσσαλονίκης η πολιτική της κυβέρνησης.
Συνεχίζουμε στο δρόμο του μαζικού και ανυποχώρητου αγώνα για την ανατροπή του αντιεκπαιδευτικού νόμου. Καλούμε όλους τους φοιτητές να συστρατευτούν με του συλλόγους του και να λάβουν μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις τους τις επόμενες μέρες, με στόχο τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Διαβάστε επίσης