Θεσσαλονίκη: Και το απόγευμα μεγαλειώδης η διαδήλωση!

Κατηγορία: 

Και το απόγευμα, δεκάδες χιλιάδων εργαζομένων, φοιτητών, λαού κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Η συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 7μμ, ήταν, όπως και η μεσημεριανή απεργιακή, τεράστια. Ξανά δεκάδες σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις, λαός, βρέθηκαν στο δρόμο του αγώνα.

Η διαδήλωση ήταν συγκλονιστική. Κατέβηκε την Πλατεία Αριστοτέλους, έπιασε την Τσιμισκή και προχώρησε προς τα δυτικά. Μετά τα δικαστήρια, πήγε προς τον ΟΣΕ και στη συνέχεια στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Άλλο κομμάτι της μεγάλης διαδήλωσης έστριψε στο ύψος του ΟΣΕ, στην Εγνατία και επέστρεψε στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Αξιοσημείωτο είναι, ότι όταν οι πρώτοι περνούσαν τον ΟΣΕ προς τα δυτικά, οι τελευταίοι μόλις είχαν πιάσει την Τσιμισκή!

Ομάδες του α/α χώρου, προβοκατόρικα, και πάλι καθ' όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης έδιναν αφορμές στην αστυνομία να χτυπήσει, ενώ προκλητικοί κουκουλοφόροι σχεδόν σε όλη τη διαδήλωση προσπαθούσαν να βρουν κάλυψη, πορευόμενοι στα πλάγια των μπλοκ οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, όπου και βρισκόταν και το μπλοκ της ΕΡΓΑΣ και της Φοιτητικής Πορείας. Η ψυχραιμία του κόσμου δεν επέτρεψε καθ' όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης κάποιο συμβάν. Τελικά, στο τέλος, η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε την δραστηριότητα τους και η αστυνομία χτύπησε με χημικά και κρότου λάμψης στο Άγαλμα Βενιζέλου, τους χιλιάδες διαδηλωτές που αποχωρούσαν εκείνη την ώρα.

Η ΕΡΓΑΣ και η Φοιτητική Πορεία συμμετείχαν με πανό και μπλοκ, ενώ με τα συνθήματα τους ανέδειξαν την ανάγκη της αγωνιστικής ανατροπής της δολοφονικής πολιτικής. Στη συγκέντρωση, μοιράστηκε και η ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης