Θεσσαλονίκη: Μαζική η φοιτητική διαδήλωση

Κατηγορία: 

Στο ίδιο αγωνιστικό κλίμα με την προηγούμενη Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε και σήμερα 2/6 η φοιτητική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Κάτω από τις υψηλές θερμοκρασίες, φοιτητές και φοιτήτριες κατέβηκαν στο δρόμο, μαζικά, για να διαδηλώσουν ενάντια τον αντιεκπαιδευτικό και αντιλαϊκό νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο, για την μόνιμη παρουσία των ΜΑΤ στο ΑΠΘ αλλά και για την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε φοιτητής την προηγούμενη εβδομάδα μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου από τα ΜΑΤ. Μέλη της Φοιτητικής Πορείας έδωσαν το παρών καθώς και ανακοινώσεις μοιράστηκαν πλατιά. Η πορεία ξεκίνησε από τη Καμάρα, κατευθύνθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης και κατέληξε στο χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου όπου και ήρθε αντιμέτωπη με τα ΜΑΤ, τα οποία έχουν «κατασκηνώσει» στη ΣΘΕ έχοντας δίπλα τους και το θωρακισμένο όχημα, την αύρα. Στο τέλος της πορείας, οι δυνάμεις των ΕΑΑΚ και του αναρχικού χώρου προχώρησαν από κοινού στις γνωστές τυχοδιωκτικές ενέργειες, προσπαθώντας να κάνουν ψευτοσμπρωξίματα με τα ΜΑΤ. Για ακόμη μια φορά έδωσαν άλλοθι στην κυβέρνηση και τα ΜΜΕ της να συκοφαντήσουν τον αγώνα του φοιτητικού κινήματος με αυτές τις ενέργειες, ενώ αντίστοιχα έδωσαν το πρόσχημα στην κυβέρνηση και την αστυνομία να ξεδιπλώσουν το κατασταλτικό τους σχέδιο και να χτυπήσουν τους συγκεντρωμένους φοιτητές. Έτσι, τα ΜΑΤ εκτόξευσαν προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, για ακόμα μία φορά, κρότου λάμψης και δακρυγόνα, ακινητοποίησαν αρκετούς και κατέληξαν να ρίχνουν χημικά στην είσοδο της κεντρικής βιβλιοθήκης εγκλωβίζοντας μέσα φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι διάβαζαν.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δυνάμεις της ΚΝΕ, ενώ την προηγούμενη βδομάδα ήταν ουσιαστικά απούσες από την μαζική φοιτητική διαδήλωση, σήμερα στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν, διασπαστικά, συγκέντρωση το απόγευμα! Στην Αθήνα, βέβαια, κατέβηκαν το πρωί(!), ενώ στην υπόλοιπη χώρα, η 1η δύναμη(!) δήλωσε απούσα από τις διαδηλώσεις!
Όσον μας αφορά επιμένουμε: οι φοιτητικές διαδηλώσεις πρέπει να συνεχιστούν στο ίδιο κλίμα, μαζικά και οργανωμένα, για να υπερασπιστούμε όλοι και όλες τα δικαιώματά μας, για ένα ασφαλές δημόσιο, δωρεάν πανεπιστήμιο.

Διαβάστε επίσης