Θεσσαλονίκη: Μαζική καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 16χρονου Ρομ

Κατηγορία: 

Εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της 5ης Δεκεμβρίου στην Καμάρα, για να καταγγείλουν τη δολοφονική επίθεση αστυνομικού σε βάρος 16χρονου Ρομά, τον οποίο πυροβόλησε στο κεφάλι το πρωί της Δευτέρας. Κι ενώ η διαδήλωση επρόκειτο να ξεκινήσει, οι δυνάμεις του α/α χώρου με τις γνωστές προβοκατόρικες ενέργειες έδωσαν το αναγκαίο πρόσχημα στις δυνάμεις της αστυνομίας, να διαλύσουν τη διαδήλωση πριν καν ξεκινήσει. Τις πέτρες και τις μολότωφ ακολούθησε μπαράζ κρότου λάμψης και χημικών, τα οποία έπνιξαν κυριολεκτικά το κέντρο της πόλης.

Η Πορεία συμμετείχε μοιράζοντας την παρακάτω ανακοίνωση:

Η Πορεία καταγγέλλει τη δολοφονική ενέργεια του πυροβολισμού του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό το πρωί της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Ο 16χρόνος Ρομά πυροβολήθηκε γιατί δεν είχε πληρώσει….20 ευρώ στο βενζινάδικο!

Δεν ήταν η κακή στιγμή. Δεν ήταν ο «κακός», «κατ’εξαίρεση», αστυνομικός. Η κυβερνητική πολιτική είναι που οπλίζει τα χέρια της αστυνομίας. Είναι η κυβερνητική κάλυψη σε όλα τα περιστατικά αστυνομικής βίας, μέχρι και των δολοφόνων του Σαμπάνη, επίσης Ρομά, στο Πέραμα της Αττικής ή του Βασίλη Μάγγου στο Βόλο. Είναι η κυβερνητική πολιτική που απαγορεύει και χτυπά συγκεντρώσεις, που σέρνει στα δικαστήρια αγωνιστές, που τρομοκρατεί και κυνηγάει όχι μόνο όσους κινητοποιούνται, αλλά όλο το λαό. Είναι η κυβερνητική πολιτική που έχει καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο, που χτυπά τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τα Σωματεία. Στα πλαίσια της πολιτικής της καταστολής και της τρομοκρατίας, ενθαρρύνονται και οι διάφοροι αστυνομικοί, όχι μόνο να δέρνουν, αλλά και να δολοφονούν.

Το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και οι δολοφονικές ενέργειες λαμβάνουν χώρα σε μια κρίσιμη στιγμή για το λαό. Σε μια στιγμή όπου η φτώχεια και η ανεργία βρίσκονται στα ύψη και προκλητικά το μεγάλο κεφάλαιο της χώρας απολαμβάνει τη μια φοροαπαλλαγή μετά την άλλη. Γιατί η πολιτική της φτώχειας για το λαό πάει χέρι χέρι με την πολιτική της καταστολής.

Μόνο ο δρόμος της αντίστασης και του αγώνα μπορεί να βάλει φραγμό στην κρατική βία και τη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης. Λαός και νεολαία πρέπει να βγουν στους δρόμους για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και τη ζωή τους απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

Διαβάστε επίσης