Κάλεσμα της Φοιτητικής Πορείας στην πανεκπαιδευτική διαδήλωση!

Κατηγορία: 

Τετάρτη, 21/09, στις 19:00.

Καταγγέλλουμε το όργιο κρατικής βίας και τρομοκρατίας στο οποίο έχει επιδοθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τις τελευταίες μέρες. Την καθημερινή παρουσία των ΜΑΤ και της ΟΠΠΙ στις πύλες του ΕΚΠΑ από τις 5 Σεπτέμβρη διαδέχτηκε η βίαιη και εντελώς απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στη φοιτητική διαδήλωση της περασμένης Τετάρτης και η ακόμη πιο βίαιη σε εκείνη του περασμένου Σαββάτου 17/9. Το βράδυ της Τετάρτης 14/9, η πανεπιστημιακή αστυνομία με τη συνοδεία των ΜΑΤ έκανε την πρώτη της εμφάνιση και στο ΑΠΘ, όπου την Παρασκευή οι δυνάμεις καταστολής (που έχουν στρατοπεδεύσει στο ΑΠΘ εδώ και πάνω από 5 μήνες) προχώρησαν σε εκ νέου επίθεση με γκλομπ και ρίψη δακρυγόνων σε συγκεντρωμένους φοιτητές, προχωρώντας και σε δύο συλλήψεις. Αυτό το κρεσέντο καταστολής και αστυνομικής τρομοκρατίας αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης κυβερνητικής πολιτικής περιστολής και χτυπήματος των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών των φοιτητών.

Είναι ξεκάθαρο πια ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να μετατρέψει το πανεπιστήμιο σε ένα χώρο ξένο προς κάθε πολιτική, πολιτιστική και συνδικαλιστική δραστηριότητα προκειμένου να υλοποιηθούν τα σχέδιά της για ένα πανεπιστήμιο των ταξικών φραγμών, της υποχρηματοδότησης και της απαξίωσης. Αυτόν ακριβώς τον σκοπό υπηρετεί η εγκατάσταση των ΟΠΠΙ στο πανεπιστήμιο και η καταστολή απέναντι στο φοιτητικό κίνημα, διότι γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση ότι ο μόνος που μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδιά της είναι το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα μέσα από τις συλλογικές του διαδικασίες.
Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες σε μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία, ενάντια στην εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές μας την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη στις 7.00 στα Προπύλαια!

Διαβάστε επίσης