Κάλεσμα της Φοιτητικής Πορείας στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 30/09!

Κατηγορία: 

Η κυβέρνηση συνεχίζει την αντιεκπαιδευτική της πολιτική. Από τη μια δεν πήρε κανένα μέτρο για να εξασφαλίσει την ομαλή και δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολών, δεν προχώρησε στο άνοιγμα περισσότερων αιθουσών και αμφιθεάτρων και δεν προσέλαβε το αναγκαίο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και προσωπικό καθαριότητας. Από την άλλη, για να πετάξει από πάνω τις τις δικές τις βαρύτατες ευθύνες, με όχημα το εμβόλιο, ενεργοποιεί τους μηχανισμούς του κοινωνικού αυτοματισμού και του διχασμού των φοιτητών κάνοντας λόγο για ελέγχους πιστοποιητικών στις σχολές, εκβιάζοντας όσους φοιτητές δεν έχουν εμβολιαστεί με αποκλεισμό από την εκπαιδευτική διαδικασία αν δεν πληρώσουν οι ίδιοι για rapid test.
Απέναντι σε αυτήν την πολιτική η Φοιτητική Πορεία καλεί τους φοιτητές να συμμετέχουν μαζικα στο συλλαλητήριο των συλλόγων την Πέμπτη 12 στα Προπύλαια διεκδικώντας:

- Μέτρα για την ομαλή και δια ζώσης επαναλειτουργία των πανεπιστημίων (περισσότερες αίθουσες, προσλήψεις αναγκαίου προσωπικού, περισσότερα δρομολόγια από και προς τις σχολές)
- Δωρεάν τεστ για όλους τους φοιτητές
- Όχι στους αντιδραστικούς - διχαστικούς ελέγχους που αποκλείουν φοιτητές από την εκπαιδευτική διαδικασία
- Κάτω η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης

Όλοι στα Προπύλαια, την Πέμπτη 30/09, στις 12:00!

Διαβάστε επίσης