Κάτω τα χέρια απ´ τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς της, για την απόλυση των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, που εδώ και μήνες αγωνίζονται για την επαναπρόσληψη τους, και για την βίαιη επίθεση που εξαπέλυσαν ενάντια στις απολυμένες. Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών να ανασταλεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που διέταζε την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών, οι συγκεντρωμένες έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, καθαρίστριες προσπάθησαν να διαδηλώσουν ενάντια στην άδικη και εξοργιστική δικαστική απόφαση. Τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν, τραυματίζοντας δυο από αυτές.
 

Η ενορχηστρωμένη επίθεση της κυβέρνησης και του συστήματος έχει σαν στόχο, όχι μόνο την βίαιη καταστολή του πολύμηνου αγώνα των καθαριστριών, αλλά και την τρομοκράτηση όλου του λαού και των εργαζομένων που βρίσκονται στην ίδια ή σε παρόμοια θέση με τις γυναίκες αυτές. Η επίθεση προς τις καθαρίστριες, αλλά και τους υπόλοιπους, «υπό αξιολόγηση» ή διαθέσιμους, δημοσίους υπαλλήλους κορυφώνεται στέλνοντας μηνύματα εντός και εκτός. Εντός, προς τον λαό που συσσωρεύει οργή και θυμό κάτω από το βάρος της φτώχειας, της ανεργίας, της φορομπηξίας και του γενικότερου αδιεξόδου, ότι η αντιλαϊκή πολιτική θα εφαρμοσθεί χωρίς παρέκκλιση. Εκτός, προς τους αμερικάνους και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές που καθημερινά απαιτούν ακόμη μεγαλύτερο ξεζούμισμα του λαού και της νεολαίας, ότι οι εντολές της τρόικας θα διεκπεραιωθούν πειθήνια από την κυβέρνηση.
 

Οι 595 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών παλεύουν ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική των μνημονίων από τις 25 του Σεπτέμβρη που πήραν στα χέρια τους τις διαπιστωτικές πράξεις που ισοδυναμούσαν με προαναγγελία ανεργίας και εξαθλίωσης. Έχοντας πίστη στην δύναμη του αγώνα τους εξακολουθούν να δηλώνουν αποφασισμένες να μην γυρίσουν στα σπίτια τους αλλά να συνεχίσουν τον αγώνα ως την επαναπροσληψή τους.
 

Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία τάσσεται στο πλευρό τους και καλεί κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νεολαίο να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και Τρόικας.

Κάτω τα χέρια από τον δίκαιο αγώνα των καθαριστριών του Υπουργείου οικονομικών!
Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων!
Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί!

13.6.14

Διαβάστε επίσης